Jelenlegi hely

Andrija Balić érkezik az Udinesetől

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, február 14 - 12:23 | DAC hírek
A huszonkét éves horvát középpályás a jelenlegi szezon végéig kölcsönjátékosként szerepel a DAC- ban.
Andrija Balić érkezik az Udinesetől

Hélder vezetőedző játékoskeretének a legújabb tagja a 22 esztendős horvát középpályás, Andrija Balić (szül. 1997.8.11.). Az Udinese kötelékébe tartozó futballista a mostani idény végéig érkezik hozzánk kölcsönbe.

A Splitben született labdarúgó a közel fekvő Dugopolje községben nőtt fel, pályafutását a helyi NK klubjában kezdte. 2007 óta a Hajduk Split akadémiáján pallérozódott, ahol tizenhét éves korában pályafutása első professzionális szerződését is aláírta, hamarosan pedig tétmérkőzésen be is mutatkozhatott a felnőttcsapatban. A horvát élvonalban 32 alkalommal lépett pályára, hat gólt szerzett. 2016 februárjában az olasz első ligás Udinese Calcio együttesébe igazolt, ahol eddig 29 bajnoki találkozón kapott szerepet, ezeken egy gólt lőtt. A tavalyi év tavaszát a holland Fortuna Sittard gárdájánál töltötte (13 mérkőzés / 1 gól), őszre pedig a második ligás A.C. Perugia kérte kölcsön, ahol 10 találkozót abszolvált. 2020 tavaszi felét a Csallóközben tölti.

Andrija Balić az U14-től egészen az U21-es csapatig az összes horvát korosztályos válogatottnak a tagja volt. A 19 éven alatti nemzeti csapattal részt vette a 2016-os Eb-n is.

„Andrija kölcsönvétele lehetőséget jelentett a keret megerősítésére. A minősége és a tehetsége megkérdőjelezhetetlen. Bízunk benne, hogy képes lesz megmutatni a tudását sárga-kékben és segít a céljaink elérésében. Ehhez sok sikert kívánunk neki” – nyilatkozta honlapunknak Jan Van Daele sportigazgató.

Balić Dunaszerdahelyen a 6-os számú mezt fogja viselni.

dac1904.sk

Címkék: Andrija Balić, DAC