Back to top

Andrezinho a támadósor új erősítése

Publikálva: 2022, január 29 - 09:29
A portugál támadó középpályás a másodosztályú Mafra együttesétől igazolt hozzánk.
Andrezinho a támadósor új erősítése

André Miguel Pinto Lopes, művésznevén Andrezinho csapatunk második téli erősítése. A leggyakrabban a jobbszélen futballozó, huszonöt éves (szül. 1996. december 1-jén) játékost kivásárolta a DAC a második ligás portugál Clube Desportivo Mafra gárdájánál érvényes szerződéséből.

A Lisszabonhoz közeli Carregado városából származó labdarúgó odahaza kezdte a pályafutását, majd a Benfica Lisszabon akadémiáján pallérozódott. Tizennyolc évesen az FC Alverca futballistája lett, ahol s harmadosztályban szereplő felnőttcsapatnak lett a stabil tagja. Ezt követően két évet húzott le a második ligás Casa Pia gárdájában, 2020 nyarán pedig a szintén másodosztályú CD Mafra igazolta le. Itt másfél év alatt 57 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 10 gól és 4 gólpassz szerepel a neve mellett.

A technikás, jobblábas játékos Alex Pinto után a keret második portugálja lesz, szerződése 2023. június 30-ig szól. A kontraktus további kétéves opciót is tartalmaz.

„Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan ambiciózus klubhoz igazolhattam, mint a DAC. Meggyőződésem, hogy ez a megfelelő hely a jövőm számára. Bízom benne, hogy közösen sok örömöt és ünneplést élünk majd át, és hogy sikerül elhódítanunk a bajnoki címet” – jelentette ki a szerződésének aláírása után Andrezinho, aki időközben már csatlakozott is a Belekben edzőtáborozó csapattársaihoz.

„Andrezinho képességei, tehetsége és eddigi pályafutása az erős portugál második ligában arról győztek meg minket, hogy érdemes őt kivásárolnunk a szerződéséből. Személyében egy olyan technikás, jó képességű és már kellő tapasztalattal rendelkező offenzív játékost igazoltunk, aki egyből a csapat segítségére lehet. Sok sikeres pillanatot kívánunk neki a DAC színeiben” – üdvözölte csapatunk legfrissebb erősítését Jan Van Daele sportigazgató.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies