Back to top

Andrejs Ciganiks a DAC új igazolása

Publikálva: 2021, július 20 - 12:27
A lett válogatott védőjátékos az ukrán élvonalból érkezik Dunaszerdahelyre.
Andrejs Ciganiks a DAC új igazolása

Andrejs Ciganiks a DAC-hoz igazolt. A huszonnégy éves (szül. 1997. április 12-én) lett válogatott balhátvéd az ukrán élvonal bronzérmesétől, az FK Zorja Luhanszk együttesétől érkezik Dunaszerdahelyre, és kétéves szerződést kötött klubunkkal.

A Rigában született labdarúgó az ottani Skonto neveltje, ahonnan már ifjúsági korában Németországba igazolt. Sorrendben a Bayer Leverkusen, a Viktoria Köln és a Schalke 04 korosztályos csapataiban futballozott. 2018 nyarán a holland Cambuur gárdájához távozott, egy évvel később pedig az FK Rigához írt alá. A legutóbbi két idényt a Zorja Luhanszkban töltötte, amellyel két bronzérmet szerzett az ukrán első ligában. Tavaly ősszel az Európa-liga csoportkörében is játszott.

„Az első benyomásaim kiválóak. A klub futballinfrastruktúrája fantasztikus, valami hasonlóval csak a német Bundesligában találkoztam. A stadion és a dunaszerdahelyi labdarúgás körüli dolgok fenomenálisak, ami komoly benyomást tett rám, ezt követően pedig már könnyű volt a döntés. Nagyon boldog vagyok, hogy a DAC részese lehetek. Bízom benne, hogy elkerülnek majd a sérülések, és itt továbbfejlődhetek. Elsősorban azonban a csapatnak szeretnék segíteni a célkitűzései elérésében” –jelentette ki a szerződése aláírását követően játékoskeretünk legújabb tagja.

Az U16-os korosztálytól kezdve Andrejs Ciganiks minden válogatottban szerepelt. A lett felnőttcsapat mezét eddig 22 alkalommal ölthette magára.

„Egy olyan hátvédet kerestünk, aki aktívan, dinamikusan futballozik, kitartó és van tapasztalata az európai kupasorozatokban. Andrejs megfelel ezeknek a követelményeknek. Boldogok vagyunk, amiért sikerült őt meggyőznünk, az érkezése pedig taktikai rugalmasságot ad az edzői stábnak. Sok sikert kívánunk neki a klubunk színeiben” – tette hozzá Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies