Jelenlegi hely

Almási: A város a szívem ügye volt és máig az

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, február 26 - 12:56 | Kultúra
A városi díjazottakkal készült sorozatunk második részében a Dunaszerdahely Város Díszpolgára elismerésben részesülő Almási Róbert képzőművészt kérdeztük.
Almási: A város a szívem ügye volt és máig az

Mi volt a reakciója, amikor megtudta, hogy Dunaszerdahely Városa díjazni fogja? 

Nem is a meglepetés volt az első benyomásom. Nagyon sokan tudják, a művészet terén jóformán minden szabadidőmet a Kortárs Magyar Galériában és a Csallóközi Múzeumban hasznosítom, hogy Dunaszerdahelyen megfelelő képzőművészeti alkotások kerüljenek a közönség elé, mert rendkívül fontos a szelektálás, mert jelentős az érdeklődés. Természetesen megtisztelésként fogadom a kitüntetést, 55 évig Dunaszerdahelyi lakos voltam, korábban és most is próbálok minden kulturális rendezvényen segíteni.

Mit jelent az Ön számára Dunaszerdahely? 

Dunaszerdahely volt a gyermekkorom kísérője, itt végeztem el az alapiskoláimat, innen jutottam a Brnói iparművészeti középiskolába, a befejezése után a Pozsonyi művészeti főiskolára, majd visszatértem Dunaszerdahelyre. Sok képzőművészeti alkotást adományoztam a városnak, több kulturális rendezvénynek voltam kezdeményezője. Ez is csak azt bizonyítja, a város a szívem ügye volt és máig az.

Milyen szakmai tervei vannak a közeljövőben? 

Mivel a Kortárs Magyar Galéria kuratóriumának alelnöki funkciómat máig betöltöm, ezt szeretném a jövőben is megfelelően teljesíteni, a kiállításokban besegíteni. Továbbra is szeretném vezetni a művésztelepeket, amelyek a város határaiban valósulnak meg és a műkedvelő társaságnak örömet hozni.
 

Címkék: Almási Róbert