Back to top

Aleksandar Popović: Jó iramú mérkőzésre számítok

Publikálva: 2024, február 24 - 12:24
A hangulat természetesen egyre jobb és a játékosok önbizalma is folyamatosan növekszik a két győzelmünket követően.” Interjú a DAC kapusával a vasárnapi Zólyombrézó-DAC ligameccs előtt.
Aleksandar Popović: Jó iramú mérkőzésre számítok

Két győzelemmel kezdtük a szezon tavaszi felét. Milyen volt a hétközi munka a Nagyszombat otthonában aratott siker után?
„Ugyanolyan, mint máskor. Kaptunk két nap pihenőt, de néhány játékos hétfőn is részt vett egy regenerációs gyakorláson. A sérültek és azok, akik nem kaptak játéklehetőséget a hétvégén, szintén edzettek. A kedd volt a közös pihenőnap, szerdától pedig megkezdtük a következő mérkőzésre való felkészülést. Mindent a szokásos módon csináltunk, a hangulat természetesen egyre jobb és a játékosok önbizalma is folyamatosan növekszik a két győzelmünket követően. Remélhetőleg ebben a szellemben folytatjuk tovább a bajnokságban.”

Vasárnap a Zólyombrézó otthonába látogatunk. Két eltérő stílusú csapat után ezúttal egy támadó szellemű együttessel mérkőzünk, amely a második legtöbb gólt szerezte a Niké Ligában. Egy ilyen ellenfél más felkészülést igényel a kapusok szemszögéből?
„Nem, úgy gondolom, mindegyik találkozóra ugyanúgy készülünk. Megnézzük a videófelvételeket, elemzünk, majd átbeszéljük a lehetőségeket, hogyan alakítanak ki helyzeteket és hogy miképp tudjuk ezeket megelőzni. Egy teljesen más jellegű összecsapásra számítok, mint az eddigiek, hiszen a Zólyombrézó 3-4-3-as hadrendben futballozik. Viszont szerintem kellő minőséggel, tudással rendelkezünk ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjuk ehhez a felálláshoz, plusz odahaza már játszottunk ellenük, 3:2-es sikert aratva. Nagyon kemény meccs volt, amelyen 3:0-ra vezettünk a nyolcvanadik percig, de nem adták fel és lőttek két gólt. Viszont, ha a megfelelő hozzáállással fogunk futballozni, akkor meglesznek a lehetőségeink, hogy megnyerjük az összecsapást.”

A Zólyombrézó mérkőzésein általában sok gól esik, míg Xisco Muñoz vezetőedző érkezése óta épp ennek az ellenkezője jellemző a DAC-ra. Vasárnap tehát két eltérő stílus csap össze – kinek az akarata fog szerinted érvényesülni?
„Az ellenfél otthon futballozik, tehát minden bizonnyal megpróbálják irányítani majd a mérkőzést és magasabb labdatartási arányt produkálni. Viszont mi igyekszünk őket letámadni a saját térfelükön és gólokat lőni ezekből az átmenetekből. Meglátjuk, hogy alakul a mérkőzés, sok függ attól, ki szerzi meg a vezetést, menet közben is lehet változtatni a taktikán. Megpróbáljuk mi meghatározni a meccs iramát, ahogy azt tettük Nagyszombatban is és megtartani a labdát. Szeretnénk a lehető legtöbb helyzetet kialakítani, de a legfontosabb a védelem, kapott gól nélkül kellene lehozni a találkozót és begyűjteni a három pontot. Megvan a saját minőségünk, sőt az új igazolásaink is egyre jobban veszik fel a ritmust. Jó iramú mérkőzésre számítok, amelyen győzni szeretnénk.”

A vasárnapi találkozóval kezdetét veszi a tavaszi idény első erőltetett menete, amely során hét nap alatt három összecsapáson is pályára lépünk, ezek közül kettőt is odahaza abszolválunk…
„Igen, rövid idő alatt három meccs is jön, de szeretem ezt a sűrű menetrendet, hiszen jobb futballozni, mint edzeni. Jelenleg csak a Zólyombrézóra összpontosítunk, meccsről meccsre haladunk. Nincs értelme előbbre tekinteni, hiszen még ezt sem játszottuk le. A bajnokságban kettő, a kupában egy nagyon fontos összecsapás vár ránk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy mindhármat sikeresen zárjuk. Ha ez sikerülne, óriási lépést tennénk afelé, hogy megküzdhessünk a legfelső pozíciókért.”

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Cookies