Back to top

Aktualizációs képzésen vettek részt a város óvodapedagógusai

Publikálva: 2022, augusztus 31 - 11:10
A város óvodái is készülnek az új tanévre. Az óvodákban a nyáron elvégzett munkálatok mellett a város nagy hangsúlyt helyez a gyerekekkel foglalkozó pedagógusok szakmai tudásának gyarapítására is.
Aktualizációs képzésen vettek részt a város óvodapedagógusai

A héten kétnapos aktualizációs képzésen vettek részt a kilenc önkormányzati óvoda pedagógusai, mellyel már a következő tanévre készülnek - tudtuk meg Molnár Timeától, a városi hivatal Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztályának vezetőjétől.

Az előadásokat - melyek magyar és szlovák nyelven zajlottak - Borbély Diana, a Selye János Egyetem Tanárképző Kara Óvó- és Tanítóképző Tanszékének adjunktusa tartotta, aki a szakmai képzés lektora és szakfelelőse is volt egyben.

A két téma, melyet az előadások körbejártak, annál is inkább fontos, mivel a gyerekek számára törvényből kifolyólag kötelezővé tették az óvoda utolsó évének látogatását, ezáltal sokkal nagyobb súly nehezedik az óvodapedagógusokra.

Az iskolaérettségre való felkészítés és az olvasásra előkészítés, a szövegértés megalapozása mind olyan feladat, amellyel - elsősorban a nagycsoportokban - kiemelten kell foglalkozniuk a gyermekekkel.

Az előadó személye a szakmai tudáson kívül azért is lehetett garancia a jól előkészített oktatóanyag átadására, mivel maga is évek óta dolgozik óvodapedagógusként, majd igazgatóként - így személyes tapasztalatait is megoszthatta a résztvevőkkel.

Az előadások interaktív módon zajlottak, a résztvevő pedagógusoknak is lehetőségük volt megosztani tapasztalataikat, kérdéseket feltenni.

Szöveg és kép: -rovin-

Ezt már olvasta?

Címkék: óvodák, képzés
Cookies