Back to top

Ahmet Muhamedbegovic élete legnagyobb lépése előtt

Publikálva: 2022, szeptember 23 - 02:03
A bosnyák gyökerekkel rendelkező osztrák védő betekintést engedett a magánéletébe.
Ahmet Muhamedbegovic élete legnagyobb lépése előtt

„A szüleim Bosznia-Hercegovinában születtek, ott ismerkedtek meg és 1996-ig az országban éltek. Akkor Ausztriába költöztek, két évvel a születésem előtt. Bécsben jöttem a világra, az egész életemet Ausztriában töltöttem. Az iskolában és a klubokban is németül beszéltünk, otthon pedig az elődjeim nyelvén. Ezért is tudok gond nélkül kommunikálni a Balkánról származó csapattársaimmal, Krstović-csal, Balić-csal vagy a legújabban Fazlagić-csal” – nyitotta meg a származásának témáját Ahmet Muhamedbegovic, a DAC 23 éves védője. „Boszniában, Tuzla városához közel élnek a rokonaink, a nagybácsik, nagynénik, unokatestvérek. Időről időre meglátogatjuk őket.”

Arra a kérdésre, kinek szurkolna egy osztrák-bosnyák meccsen, így felelt: „Ez egy nagyon nehéz kérdés, amelyre nincs jó válaszom. Bár a szüleim Boszniából származnak, Ausztriában születtem. Jelenleg inkább a bosnyákoknak szurkolok inkább, de amúgy ötven-ötven százalék.”

Aki, ahogy a csapattársai becézik, tavaly júliusban érkezett Dunaszerdahelyre. Azóta 33 mérkőzésen lépett pályára a Fortuna Ligában, a jelenlegi idényben mindössze egyetlen találkozót hagyott ki. „Egy kisebb faluban, Leopoldsdorfban lakom, nagyjából 25 percnyire a szlovák-osztrák határtól. A kétfázisos edzések vagy az esti mérkőzések után a Bonbon hotelben éjszakázom, egyébként hazajárok.” Ennek egyértelmű az oka – várja őt a jegyese, Amra, akivel már most pénteken kimondják a boldogító igent. „Egy kis lagzi lesz szűk körben, nagyjából 20-25 vendéget hívtunk meg. Tizenegykor elmegyünk a városházára, amely száz méterre áll a házamtól. Az ünnepséget egy étteremben tartjuk, majd nálunk folytatódik otthon. Amra ugyanannál a cégnél dolgozik, mint a bátyám, először egy céges bulin találkoztunk öt éve. Egy év múlva egy lagzin újra összefutottunk, és közelebb kerültünk egymáshoz. Elkezdtünk írogatni és egy hónappal később úgy döntöttük, megpróbáljuk együtt.”

A menyegzőn kívül hamarosan egy újabb kaland is vár az ifjú párra, ugyanis néhány hónap múlva szülőkké válnak. „Az orvosok szerint kisfiunk lesz, és december 19-e körül kellene megszületnie. Már a nevet is kiválasztottuk, Aris lesz. Mindkettőnk neve A betűvel kezdődik, így ebben a szellemben keresgéltünk.”

Világos elképzelésekkel és célokkal érkezett a DAC-hoz. Milyen mértékben valósultak eddig ezek meg? „A múlt szezonban nem sikerült elérnünk a kitűzött célt, de végül egy selejtezővel sikerült kvalifikálnunk magunkat az európai kupaporondra, így egy picit javítottunk. Az új vezetőedző és a stábja irányításával egészen jól kezdtük a jelenlegi idényt, Európában is sikeresek voltunk és bízom benne, hogy az elkövetkező hetekben a tabellán is egyre feljebb lépünk majd. Tudjuk, hogy nem lesz könnyű, de mindenképpen megvan bennünk az ehhez kellő tudás. A csapatban sok remek játékos van, jó személyiséggel.”

Mindegyik edzőnek megvan a saját módszere. Mennyire élvezi Ahmet Muhamedbegovic az Adrian Guľa által vezényelt edzéseket? „Nagyon, mivel hasonlítanak az osztrák stílusra. Domináns futballt akarunk produkálni és letámadni az egész 90 perc során. Ezt nagyon szeretem. Az ő irányítása alatt éltem át pályafutásom első európai kupameccseit, amit rendkívül nagyra értékelek. Tavaly a Partizan Belgráddal csaptunk össze, de mivel ez röviddel az ideigazolásom után történt, mindkét találkozót csak a kispadról követtem figyelemmel. Idén a Konferencia Liga három mérkőzésén is szerepet kaptam, és az FCSB elleni bukaresti összecsapás a 44 ezer néző előtt eddigi pályafutásom legnagyobb élménye. Természetesen szeretnék napról napra javulni és úgy érzem, Adrian Guľa irányítása alatt ez sikerül is.”      

Ezt már olvasta?

Cookies