Back to top

Advent Sikabonyban – megáldották a városi adventi koszorút

Publikálva: 2020, november 29 - 19:15
Advent első vasárnapján Sikabonyban is meggyújtották az első gyertyát a városrész koszorúján – nem sokkal később pedig szűk körben a városi adventi koszorút áldotta meg mons. Szakál László esperes.
Advent Sikabonyban – megáldották a városi adventi koszorút

Az első adventi vasárnapon, ha maroknyian is, de összegyűltek Sikabonyban, hogy a városrész elkészült adventi koszorúján meggyújtsák az első szál gyertyát. A Sikabony Polgári Társulás tagjai a koronavírus-járvány idején sem szerették volna, ha a városrész adventi koszorú és betlehem nélkül marad – ezért Sikabonyi Közösségi Ház udvarán ismét elkészítették az igényes betlehemet és a szép adventi koszorút. A feldíszített fenyőfa mellett Simon Ferenc, a polgári társulás elnöke mondta el gondolatait, elsősorban kifejezve mindannyiuk vágyát, miszerint remélik, hogy minél előbb együtt tölthetik majd az év legszebb ünnepének közeledtét.

Ugyancsak ma este áldotta meg a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren felállított városi adventi koszorút mons. Szakál László esperes. Az este a téren sétálók egy pillanatra mind megálltak, felidézve az elmúlt évek jó hangulatú karácsonyváró eseményeit, amelyet idén teljesen ellehetetlenített a járvány és a szigorú intézkedések. 

Ezt már olvasta?

Címkék: advent
Cookies