Back to top

Adrian Guľa: Az információszerzés három módja

Publikálva: 2023, június 22 - 16:32
„Először a grúz akadályt kell sikerrel vennünk, pont erre fog irányulni minden energiánk és erőfeszítésünk.” Adrian Guľa vezetőedző az EKL sorsolásáról, a Dila Gori elleni meccseket megelőző felkészülésről és a Poltavával szembeni sikeres párharc emlékéről.
Adrian Guľa: Az információszerzés három módja

Hogyan értékelné az Európa Konferencia Liga 1. selejtezőkörének sorsolását?
„Európáról van szó, tehát nem lehetett olyan elvárásunk, hogy könnyű ellenfelet kapunk. Számomra egy kellemetlen gárdáról van szó, a grúz labdarúgás jellemzője a technikás stílus, amit a játékosaikon is láthatunk, akik szolid és dinamikus technikával rendelkeznek. Ráadásul egy kellemetlen idegenbeli környezet is vár ránk. Bízom benne, hogy csak magunkra kell összpontosítanunk, de úgy gondolom, rendkívül kellemetlen ellenfelet kaptunk. Remélhetőleg azonban tévedek, végül mi leszünk a sikeresebbek és bejutunk a következő selejtezőkörbe.”

Hogyan zajlik az ellenfélről való információszerzés, amikor külföldi csapatról van szó?
„A mai technológia mellett már nem jelent gondot az információk beszerzése, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy élőben is lássuk az ellenfelet. Már megvannak a repülőjegyek az asszisztenseim számára, akik élőben tekintik meg a Dila Gorit, méghozzá hazai környezetében. Az európai kupapárharcig két tétmérkőzést abszolválnak, mi pedig mindkettőt a helyszínen szeretnénk megtekinteni. Ez az első mód, a másik a videó, a harmadik pedig az olyan emberektől származó információk, akiknek van tapasztalata a grúz labdarúgással. Mindenképpen megszólítom Paľo Staňot, aki a Zsolna vezetőedzője volt, amikor két éve ellenük játszottak. Bár a labdarúgás egy dinamikus, gyorsan változó sportág, az ottani környezet és az, amire oda kell figyelnünk, ugyanolyan maradt. Ezt a forrást is felhasználjuk, hogy a lehető legtöbb megfelelő információval rendelkezzünk a játékosok számára, és hogy százszázalékosan felkészüljünk az ellenfélből.”

A 2. selejtezőkörbe való bejutásunk esetén az ukrán Vorskla Poltava lesz az ellenfél, akikkel kapcsolatban 2015 őszéről konkrét tapasztalatokkal rendelkezik. Akkor a Zsolnával a hosszabbítás utolsó másodperceiben szerzett góllal búcsúztatták őket.
„Amikor megláttam, kivel kerülhetünk össze, kellemes érzések fogtak el. Viszont már akkor is tisztában voltunk azzal, hogy egy nagyon jó csapattal találkozunk, ráadásul az ukrán ligát alábecsülik, sok remek fizikumú és ügyes labdarúgó futballozik náluk. Az, hogy az otthonukban éltünk át egy pozitív tapasztalatot, jó emlékeket ébresztett, különösen amiatt, hogy a sorsolás napján Bénes Laci látogatott meg minket, akivel felidéztük a Vorskla elleni kellemes pillanatokat. Úgy gondolom, odahaza megleptük őket, erre mindenképpen építeni akarunk. Viszont ne szaladjunk még ennyire előre és bár kellemesek az emlékek, először a grúzok által jelentett akadályt kell sikerrel vennünk, pont erre fog irányulni minden energiánk és erőfeszítésünk. Majd csak ezt követően számolhatunk azzal, ami ránk vár. Tudjuk, hogy nem fogunk Ukrajnába utazni és előnyt jelenthetne számunkra, ha közelebb rendeznék meg a mérkőzést. Viszont jelenleg az első párharcra kell összpontosítanunk.”

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Adrián Guľa
Cookies