Back to top

Abdulrahman Taiwo ötödik nagyszombati találata

Publikálva: 2021, március 23 - 23:15
„Örülök a gólomnak, de mivel pont nélkül távoztunk, nincs miért igazán boldognak lennem.” A nigériai támadó egy igazi, Nagyszombat elleni specialista.
Abdulrahman Taiwo ötödik nagyszombati találata

A vasárnapi nagyszombati rangadó hetében leginkább Erik Ramirez Spartak elleni kiváló szériája szolgáltatta a beszédtémát: a venezuelai csatár a két csapat előző három találkozóján négy gólt is szerzett. Ramirez sorozata a rájátszás 2. fordulójában is folytatódott, aki immár ötödször vette be a Nagyszombat kapuját.

Abdulrahman Taiwo is hasonlóan érdekes statisztikával rendelkezik. „Különleges a kapcsolatom a nagyszombati stadionnal, hiszen mindegyik ottani pályára lépésem alkalmával sikerült betalálnom. Négy mérkőzést abszolváltam Nagyszombatban, ezeken öt találatot szereztem. Egyet a Nyitra, kettőt a DAC és további kettőt a Nagymihály színeiben. A legelső sárga-kék gólom is a City Arénában esett” –mondja a 22 éves nigériai csatár, aki a vasárnapi rangadó 84. percében Ramirez levágódó lövését a combjával juttatta a kapuba, 2:2-re módosítva az állást. Ekkor mindössze három perce volt a pályán. „Örülök a gólomnak, de mivel pont nélkül távoztunk, nincs miért igazán boldognak lennem. A csapat keményen dolgozott az egész meccs folyamán, legalább egy pontot megérdemeltünk volna. Sajnos egyet sem szereztünk.”

A nagyszombati derbit követően Taiwo 23 mérkőzésen 7 gólt lőtt a DAC színeiben, amelyekre mindössze 991 percre volt szüksége. A klubunk színeiben szerzett legutóbbi két találata között 582 nap telt el; a vasárnapit megelőzően 2019 augusztusában talált be a Nagymihály elleni 1:1-es döntetlen alkalmával. Összesítve a Fortuna Ligában 49 meccs és 16 gól a mérlege. 

dac1904.sk

Ezt már olvasta?