Jelenlegi hely

800 fellépő, 40 zenekar, folksátor, gyereksarok is várja ma az érdeklődőket

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 19 - 09:05 | Kultúra
Nagyszabású rendezvény, a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó zajlik ma Dunaszerdahelyen, amelyet tegnap szakmai rendezvénnyel nyitott meg az azt szervező Táncfórum: Agócs Gergely néprajzkutató és Hégli Dusan koreográfus előadásával, amelyet az Ifjú Szívek Táncszínház néptánc-betétjei tettek energikussá és színessé. Ma ismét többszáz fellépő, érdekességek, gyereksarok, folksátor várja a táncolni vágyókat, illetve az érdeklődőket.
800 fellépő, 40 zenekar, folksátor, gyereksarok is várja ma az érdeklődőket

Pénteken este dr. Hájos Zoltán polgármester köszöntötte a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központba látogatókat, az eseménysorozat megnyitóján.

„Nagy öröm számomra, hogy a szervezők Dunaszerdahelyre álmodták meg ezt a táncháztalálkozót. Fontos és jelzésértékű mindaz, hogy a Csallóköz központjában fog megvalósulni az esemény” – fogalmazott a polgármester.

„Magyar nemzetünk itt él már kétezer éve a Kárpát-medencében, s fontos számunkra, hogy magyarul beszéljünk, megtartsuk kultúránkat, és büszkék vagyunk népzenénkre, néptáncainkra. Magyarságunkat pedig nem más rovására, hanem a magunk örömére, s büszkeségére akarjuk megélni. És igenis, meg kell tartani kultúránkat, zenéinket, táncainkat, hogy átadhassuk mindezeket a következő generációknak. Erre kiváló alkalom ez a táncháztalálkozó is” – összegezte Hájos Zoltán. 

A továbbiakban a két jeles felvidéki magyar szakember, Agócs Gergely néprajzkutató és Hégli Dusan koreográfus bevezető előadásával kezdődött meg a Szlovákiai Magyar Táncháztalálkozó, amely előadást az Ifjú Szívek Táncszínház néptáncosai tettek még látványosabbá.

Az estet a városvezetés részéről dr. Horváth Zoltán alpolgármester is megtisztelte jelenlétével. 

A táncháztalálkozó programkártyája itt tölthető le pdf-ben!