Back to top

5733 életet mentettek

Publikálva: 2016, november 10 - 18:30
Csütörtökön délután adta át a Szlovák Vöröskereszt területi szervezete a Janský-érmeket az Üzleti és tájékoztatási központban.

A rendezvényen emlékéremmel jutalmazták a véradókat, hogy így köszönjék meg önzetlen tettüket. Mint a bevezetőből kiderült, a díjazottak összesen 860 liter vért adtak, amivel 5733 emberi életet mentettek. A folytatásban aztán az emlékérmek kerültek átadásra, azon véradók, akik több mint 10 alkalommal adtak vért bronz fokozatú érmet kaptak, ezüst fokozatban azok részesültek, akik több mint 20 alkalommal éltek a véradás lehetőségével. Arany fokozatú emlékérmet a nők esetében a 30-nál, férfiak esetében a 40 alkalmat jelent. A gyémánt fokozat pedig nők esetében 60, férfiak esetében pedig 80 véradást.

Az elismeréseket a Vöröskereszt, a dunaszerdahelyi kórház képviselői, valamint a díjazott lakhelyének vezetői adták át. A dunaszerdahelyieknek Horváth Zoltán alpolgármester adta át a díjakat, de a rendezvényen részt vett Bubniak Júlia hivatalvezető is. A bronz fokozatot 5, az ezüstöt 6, az aranyat és gyémantot egy-egy dunaszerdahelyi érdemelte ki. A Vöröskereszt összesen 49 személyt ismert el valamilyen módon csütörtök délután. Egy véradó pedig idén is elnyerte a Kňazovický-emlékérmet, ő Vladimír Mikóczi Olgyáról.

A dunaszerdahelyi djjazottak névsora:

Bronzfokozatú emlékérem:

Hakszer Tamás, Balázsy Attila, Tóth Gábor, Muzsay András, Rostás Csóka Anita

Ezüstfokozatú emlékérem:

Gaál Gábor, Milan Vnenčák, Hegedüs Anikó, Jozef Fojtík, Vígh László, Horváth Márta

Aranyfokozatú emlékérem:

Mester Szabolcs

Gyémántfokozatú emlékérem:

Peter Kočíšek

Ezt már olvasta?

Cookies