Back to top

50 millió eladatlan okostelefon maradhatott a Samsung nyakán

Publikálva: 2022, június 23 - 10:36
A jelenlegi helyzetben – újra dühöngő járvány és lezárások Kínában, háborús válság Ukrajnában – nem csoda, hogy az okostelefon-gyártók tartanak a gazdasági visszaesés hatásaitól és csökkentik a legyártott készülékek számát, hiszen nem akarnak eladatlan készleteken ücsörögni. Úgy tűnik azonban, hogy a Samsung már most ezzel a problémával küzd, a legújabb jelentések szerint nagyjából 50 millió megmaradt okostelefonjuk van világszerte az értékesítő partnerek lerakataiban.
50 millió eladatlan okostelefon maradhatott a Samsung nyakán

50 millió eladatlan okostelefon nem kevés, márpedig a friss jelentések szerint a különböző forgalmazóknál ennyi Samsung által gyártott mobil várja hiába, hogy gazdára találjon. Hogy érzékeltessük, mennyire nagy ez a szám, meg kell említeni, hogy a dél-koreai vállalat az idei évre 270 kiszállított okostelefonnal kalkulált, 50 millió mobil pedig ennek a 18 százalékát teszi ki. Alapesetben az eladatlan készülékek száma a teljes éves kiszállításnak legfeljebb a 10 százalékát teszi ki, ez a példányszám pedig majdnem a kétszerese ennek a mennyiségnek.

Sajnos ezek az adatok azt jelzik, hogy a vártnál alacsonyabb lehet a kereslet a Samsung okostelefonjai iránt. Persze elsőként az ember arra gondol, hogy az eladatlan készletek zömét a drága zászlóshajók teszik ki, ám állítólag egyáltalán nem erről van most szó. A megmaradt okostelefonok legnagyobb része középkategóriás, a Galaxy A sorozatba tartozó modell – derül ki a friss jelentésekből.

A Samsung megfizethetőbb készülékei iránti csökkent kereslet arra utal, hogy azok nyögik leginkább a jelenlegi gazdasági helyzetet és annak hatásait, akik szebb napokon az alacsonyabb árkategóriából választanak maguknak okostelefont.

A Samsung a hírek szerint idén január és február között havi szinten 20 millió okostelefont gyártott le, majd májusban ezt a mennyiséget 10 millióra csökkentette. A vállalat vélhetően így próbált reagálni az egyre növekvő beragadt készletekre és az alacsony keresletre. A múlt hónapban már arról is lehetett hallani, hogy az eredeti, 2022-re vonatkozó gyártási célokat 30 millióval fogják csökkenteni, ugyanezen okokból kifolyólag.

Forrás: Sammobile / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: mobil
Cookies