Back to top

5 határon át Kárpát-medencei vetélkedő

Publikálva: 2020, október 11 - 09:24
Kárpát-medencei online honismereti vetélkedő az általános iskolák 6. 7. és 8. osztályos tanulói számára. A Kárpát-medencei Közművelődési Kerekasztal tagjai, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Nemzeti Művelődési Intézet a Kárpátaljai Népfőiskolai Egyesület és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet 5 határon át online, interaktív, honismereti, többfordulós Kárpát-medencei vetélkedőt hirdet a külhoni értékek megismertetéséért és megőrzéséért, valamint az értéktárak bővítéséért.
5 határon át Kárpát-medencei vetélkedő

A Négy határon át vetélkedő folytatásaként létrejövő 5 határon át vetélkedőt a 2020/2021-es tanévben rendezzük meg az online térben 2020. októberétől 2021 februárjáig.

A vetélkedő célja, hogy megismertesse és bemutassa a Kárpát-medencei értékeket, a határon túli régiókban és az anyaországban élő ifjabb nemzedékek számára. Ezért a vetélkedő célcsoportja a külhoni és anyaországi magyar általános iskolák 6., 7. és 8. osztályos tanulói.

Idén egyéni versenyt hirdetünk, a tanulóknak lehet felkészítőjük, de nem feltétel a versenyben való részvételhez.

 

A vetélkedő központi témái:

Mondák, valamint mítoszok és legendák a Kárpát-medencéből.

 

A jelentkezés és a regisztrációs feladat teljesítésének határideje: 2020. október 26.

 

Fordulók:

1. forduló: október 27. – november 13.

2. forduló: november 14. – december 8.

3. forduló: december 9. – január 15.

4. forduló: január 16. – február 8.

5. forduló: február 9. – február 25.

 

Nyeremények: értékes eszköznyeremények, laptopok és egyéb értékes számítástechnikai eszközök várják majd a legjobban teljesítő diákokat.

További részletek: karpatmedencei-vetelkedo.org

A program a Nemzeti összetartozás éve programon belül a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága támogatásával valósul meg.

Sajtókapcsolat: Huszár László, Edmár Attila, e-mail: intezet [at] intezet.sk, telefon: 031 552 2478

Ezt már olvasta?