Back to top

40 ezer euróból újultak meg az ovis játszóterek

Publikálva: 2020, július 28 - 08:27
Mindegyik általa fenntartott, vagyis kilenc óvoda játszóterét bővítette az elmúlt hetekben Dunaszerdahely városa. A 40 ezer eurós projektről, a játszóterek megújulásáról Dömény Ľubomír, a Városi Hivatal Műszaki és Beruházási Főosztályának vezetője tájékoztatott.
40 ezer euróból újultak meg az ovis játszóterek

Ahogyan a főosztályvezető elmondta, a játszóterek bővítéséről azt megelőzően az intézményvezetőkkel egyeztettek, kikérve az óvodaigazgatók véleményét, ők mit szeretnének.

„A játszóterek új elemeit az ovik elképzelése szerint igyekeztünk megvásárolni, hiszen az igazgatók tudják a leginkább, mire van szükségük”

– fogalmazott Dömény. 

Minden egyes óvoda több elemmel bővíthette a meglévő játszóterét. A szerelés egy hét alatt le is zajlott – s noha az új, játszóterekre vonatkozó, szigorított törvényi szabályozás miatt ezek egyelőre le vannak zárva, a kötelező biztonsági ellenőrzések után az ovik használatba tudják venni majd ezeket. 

Mivel a törvényi szabályozás szerint a játszóterek egészére (s nem csak egyes elemeire) kötelező a biztonsági ellenőrzés, az ovik szeptembertől teljesen biztonságos, és a hatályos törvényeknek megfelelő játszóterekkel várják majd a visszatérő vagy éppen a kiscsoportba belépő kis dunaszerdahelyieket.

Az óvodák e játékos közösségi helyei mellett nemsokára a város más pontjain is születnek majd újabb játszóterek. Rövidesen ezekről a tervekről is beszámolunk.

(na)

Ezt már olvasta?

Cookies