Back to top

30 év tradíciója – egy családi vállalkozás sikere Dunaszerdahelyen

Publikálva: 2021, május 10 - 20:23
NYERJEN EGY DOBOZ SÜTEMÉNYT cikkünk megosztásával! Idén ünnepli 30. születésnapját a dunaszerdahelyi Nyugati lakótelepen található Schery cukrászda. 1991. május 1-én indult útjának a sikeres családi vállalkozás, az akkori első cukrászdák egyikeként a városban. Az azóta eltelt 30 év alatt nemcsak a cukrászda vásárlóköre bővült, hanem a kínálata is. Kovács Klárával, a cukrászda megálmodójával és vezetőjével beszélgetve sok érdekes dolgot tudtunk meg.
30 év tradíciója – egy családi  vállalkozás sikere Dunaszerdahelyen

Akkoriban Klári néninek megszűnt a munkahelye, ahol cukrászként dolgozott. Ekkor jött az ötlet, hogy saját cukrászdát nyisson. A hely adott volt – a családi ház részeként. Ketten indították a vállalkozást, majd a dolgozók köre is bővült az évek során, ám mindvégig megmaradtak kis családias közösségként. A mai napig tart ez a baráti hangulat, minden reggel örömmel járnak munkába az alkalmazottak. Induláskor a fagylaltot is saját maguk főztek, jelenleg pedig az Adria Gold főzött fagylaltja szerepel a kínálatban 9 fajtával.

Kezdetben a ma is kapható „retro” sütemények voltak a kínálatban: a dobos, a puncsos, a mézes szelet, a kókuszosos sütemény és a golyó. Legújabban számos más mellett többek között a Pavlova torta és a fantázia szelet is ott szerepel. A legjobban keresett sütemények a tejszínes-mézes háromszög és a Kinder Bueno szelet.

A sütemények nem tartalmaznak mesterséges ízesítőket, mindegyik tojással és vajkrémmel készül.

Jelenleg 25 fajta sütemény van a kínálatban, amelyet mindig a vásárlók igényei szerint bővítenek.

Nagyon sokan tortákat is rendelnek különböző alkalmakra. Legutóbb például Anyák napjára szív alakú csokoládés, illetve mascarponés-epres tortát készítettek.

A 30 év mögött kemény munka áll – és „persze” az emberek és a szakma szeretete. Voltak nehéz évek is, de helytálltak minden nehézségek ellenére is. A koronavírus-járvány idején, amint a szabályok lehetővé tették, kinyitottak, kiadásra üzemeltek. Volt, hogy egész hónapban zárva voltak, de olyan is hogy öt nap helyett csak két napot dolgozhattak.

S hogy mi a cukrászda sikerének a titka?

A családias légkör, a 30 év alatt összegyűjtött tapasztalat és az emberek szeretete. Jó érzés hallani a vásárlók visszajelzéseit, akik nemcsak Dunaszerdahelyről, hanem a környező falvakból is felkeresik a cukrászdát.

Megtudtuk azt is, hogy mi Klári néni kedvenc süteménye. Mivel lisztérzékeny, a párizsi csokis kifli és a Pavlova torta, mert ezek gluténmentesek.

Ünneplik a 30. évfordulót.

A cukrászda díszbe öltözött, új arculatot kapott külsőleg és belsőleg is. A 30-as lufik és a süteményes dobozokon megjelenő levonó is jelzi a születésnapot. Emellett a városban óriásplakátokkal is emlékeztetnek a boldog eseményre.

Klári néni foglalkozása mások életének édesítése. Nyugdíjasként vezeti a cukrászdát, lánya is segít neki, sőt, már az unokája is. S hogy mi is az, ami az ő életét édesíti meg nap mint nap?

Amint elmondta, éppen ez. „Az az igazi boldogság, hogy körülöttem a család. Ezt telít meg örömmel, ezért érdemes csinálni és folytatni a hagyományt. Hálát adok a Jóistennek és köszönet mondok neki mindenért, s kérem Őt, adjon továbbra is egészséget és erőt a folytatáshoz.”

Mi is gratulálunk a sikeres családi vállalkozáshoz, a 30 év töretlen munkakedvéhez, és kívánjuk, hogy a tradíció még nagyon sokáig folytatódjon.

PR / Klőr Levente

Ezt már olvasta?

Címkék: Dunaszerdahely