Jelenlegi hely

3 tuti kétszemélyes társasjáték, nem csak karantén idejére!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 24 - 10:36 | Színes
Az otthon töltött hetek, hónapok bizonyára sokatok idegrendszerét kikezdte már – mindent kitakarítottatok, rendszereztetek, megfőztetek, az összes kiszemelt filmet, sorozatot megnéztétek már. Hogyan lehetne mégis kicsit könnyedebbé, önfeledtebbé és tartalmasabbá tenni ezt az időszakot, egy kétfős háztartás számára? Mondjuk játsszunk valamit!
3 tuti kétszemélyes társasjáték, nem csak karantén idejére!

PATCHWORK

Uwe Rosenberg munkája ez a kétszemélyes társasjáték, amely során egymás ellen versenyzünk abban, hogy miénk legyen a legtöbb folt és gomb, amelyek segítségével megvarrhatjuk a saját patchwork takarónkat. A Tetrishez hasonló logika alapján kell a megszerzett darabokat egymáshoz illeszteni úgy, hogy minél kevesebb szabad terület maradjon a táblánkon. Az elsőre gyerekesnek tűnő játék sokkal nagyobb mélységeket rejt magában, mint ahogy azt a kedves grafika és könnyen megtanulható szabályrendszer alapján gondolnánk. A foltok végtelenül variálhatók, sőt, az ellenfél taktikáját is befolyásolhatjuk azzal, ha jókor halászunk el az orra elől, egy értékesebb darabot..

Játékidő: kb. 30 perc / Korosztály: 8+
 
7 CSODA PÁRBAJ

Antoine Bauza és Bruno Cathala a klasszikus 7 csoda társasjátékot formálta egy két fő számára játszható verzióvá. Az ókor idejébe repít vissza minket ez a játék, amelyben az ellenfelek célja egy-egy, minél fejlettebb civilizáció kiépítése, nyersanyagok folyamatos termelése, kulturális intézmények megkaparintása, tudományos előrehaladás, harcászati fejlettség és a lényeg, a hét csoda megépítése. Maga a játék három történelmi korra oszlik, ennek megfelelően a megszerezhető kártyák is egyre nagyobb fejlesztésekre adnak lehetőséget az államon belül. Kifejezetten tetszik, hogy nemcsak egyféleképpen lehet nyerni, hanem a tudományos fejlődés, a katonai túlerő illetve a pontozásos végeredmény által is elérhető a győzelem. Minden pillanata rejt valamilyen meglepetést, amely akár teljesen megváltoztathatja az addigi állást.

Játékidő: kb. 40-45 perc / Korosztály: 10+

A cikk folytatását a KlikkOut weboldalán itt olvashatják el!

Címkék: KLIKKout