Jelenlegi hely

26. Nemzetközi Frank Marocco Harmonika Fesztivál – jövő héten!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 7 - 08:00 | Közérdekű
Olasz, osztrák, finn, belarusz, lengyel, cseh, magyar és hazai vendégek részvételével kezdődik meg a 26. Nemzetközi Frank Marocco Harmonika Fesztivál november 16-án, 18,30 órai kezdettel, a Vermes-villában.
26. Nemzetközi Frank Marocco Harmonika Fesztivál – jövő héten!

A Los Angelesben letelepedett olasz származású harmonikaművész, akinek nevét a fesztivál viseli, több mint 50 hanghordozó kiadásával állított fel világrekordot.

A rendezők e rekord szellemének semmiben sem szeretnének adósai maradni, így idén egy kortárs világsztár, a finn Mika Väyrynen – a Helsinki Jean Sibelius Zeneakadémia tanára – vendégjátékával indítják a három estét harmonikazenével összefogó fesztivált.

November 17-én, ugyancsak 18.30-kor lép közönség elé a lengyel Symetrio együttes a Vermes-villában, akik Bach zenéjét felidézve a híres Badinerie-vel, Buenos Airestől Varsóig kísérik el dallamaikkal a hallgatóságot.

Szlovákia első Finnországban végzett, nemzetközi hírű ifjú harmonika művésze, Iván Tibor zárja a hangversenysorozatot november 18-án,  a Vermesben 18.30-kor, amikor az INTERTALENT 2017 ifjúsági előadói verseny díjait is kiosztják.

Rácz Tibor művészeti igazgató és a rendezők – a Perfects Rt. és Dunaszerdahely Városa – sok szeretettel várják mind a három kivételes hangversenyre a kedves közönséget!