Back to top

22 ezer külhoni óvodás kapott karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetségtől

Publikálva: 2020, december 15 - 07:18
A Kárpát-medence közel ezer településén, 22 ezer magyarul beszélő óvodáshoz jutott el az ajándék, amelynek része egy apró édesség és egy szép népmeséket tartalmazó könyv, a szülőket magyar iskolaválasztásra bátorító levéllel együtt.
22 ezer külhoni óvodás kapott karácsonyi ajándékot a Rákóczi Szövetségtől

A Rákóczi Szövetség elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában, meggyőződve arról, hogy a magyar iskola mind a gyermek felnőttként remélt boldogulása, mind a magyar közösségek megmaradása szempontjából a leghelyesebb döntés.

A szövetség Magyar iskolaválasztási programja érinti a teljes Felvidéket, Kárpátalját és Vajdaságot, Erdélyben és Partiumban Máramaros, Szatmár, Bihar, Arad, Temes, Fehér, Hunyad, Szeben, Beszterce-Naszód megyéket, illetve Torda és Dés régióját.

Mint a szülőknek címzett levélben Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke kifejti:

„Advent idején, a karácsonyi időszakban mindig a család meghittsége és az összetartozás érzése kerül előtérbe. Az ünnepi hangulathoz hozzátartozik az ajándékozás is. A hamarosan elérkező iskolai beiratkozás alkalmából szeretnénk Önöknek és gyermeküknek ezzel a mesekönyvvel kedveskedni.”

A beiratkozással kapcsolatban megjegyezte:

a Rákóczi Szövetség hosszú évek óta elkötelezett a határon túli magyar közösségek magyar iskolaválasztásában. Meggyőződésünk, hogy ma a magyar iskola többlettudást és nagyobb kapcsolatrendszert nyújt az odajáró gyermeknek és ezzel jelentősen hozzájárul a felnőttként remélt boldogulásához.

„Arról is meg vagyunk győződve, hogy a magyar iskolaválasztás a magyar közösségek megmaradásának zálogát jelenti. Tavasszal, amikor magyar iskolába íratják gyermeküket, számíthatnak arra, hogy egy jó minőségű iskolatáskát ajándékozunk Önöknek. A szeptemberi iskolakezdést követően szeretnénk személyesen is találkozni Önökkel, és átadni a magyar összefogást jelképező ösztöndíjunkat, megköszönve ezzel is felelős döntésüket” – fogalmaz a levélben a szövetség elnöke.

sajtóközlemény / felvidek.ma

Ezt már olvasta?

Cookies