Back to top

A 2024-es Eb előtti ankét: Egy remek tornát várva

Publikálva: 2024, június 14 - 17:21
A rendező Németország Skócia elleni összecsapásával már ma kezdetét veszi az év egyik kiemelkedő sporteseménye, a 17. labdarúgó Európa-bajnokság. A torna előtt, amely a július 14-i döntővel csúcsosodik ki, három kérdést tett fel a DAC a klub képviselőinek.
A 2024-es Eb előtti ankét: Egy remek tornát várva

1. Mit vársz a legjobban a 2024-es Eb-vel kapcsolatban?
2. Hogyan végez a tornán a hazád válogatottja?
3. Ki lesz az Európa-bajnok?

 

Belgium: Jan Van Daele, ügyvezető igazgató

1. Úgy gondolom, a szervezés és vendéglátás szempontjából simán zajlik le a torna. A szervező színhelyek és a stadionok mindegyikének komoly tapasztalata van a nagy tömegek befogadásában. Szerintem a legnagyobb kihívást a biztonság jelenti majd, sok hatóság aggódik emiatt. Ami a labdarúgást illeti, a kisebb országok megpróbálnak majd a kemény védekezésre és a támadásokba való gyors átmenetekre alapozni. Ezért is sajnálom, hogy Trusa nem került be a szlovák keretbe, mert úgy hiszem, egy hozzá hasonló típusú futballista hiányzik a nemzeti csapatból.
2. Átmeneti szakaszban vagyunk azt követően, hogy az aranygeneráció több játékosa is visszavonult a katari világbajnokságot követően. Az új szövetségi kapitány, Domenico Tedesco a sikertelen világbajnokság után lett kinevezve azzal a céllal, hogy megújítsa a csapatot. A jelenlegi együttesben tetten érhető a fiatalos lendület, a sebesség és a dinamika. Olyan jelenlegi világsztárjaink vannak, mint Lukaku és De Bruyne, Jeremy Doku és Johan Bakayoko pedig világsztárrá válhat. Nagyon kevés olyan ország van, amely vetekedhet a belga támadóerővel, tehetséggel. Ez mindegyik ellenfélnek gondot okoz majd. Ugyanezt a minőséget azonban nem láthatjuk viszont a védelemben. Tegyük hozzá azt is, hogy Thibaut Courtois kimaradt a keretből, ez pedig alaposan visszaüthet a torna későbbi szakaszaiban. Bízom benne, hogy eljutunk ez elődöntőig, de a védelmünkben tapasztalt gondok miatt szerintem a negyeddöntőben búcsúzunk.
3. Több jelölt is van. Hagyományosan Franciaországot, Spanyolországot és Angliát említeném meg. Annak ellenére, hogy a német válogatott nincs a legjobb formában, nem szabad alábecsülni őket a hazai környezetben és Toni Kroos visszatérése után alaposan feljavultak. Franciaországra tenném a pénzem.

Csehország: Filip Kaša

1. A tornán parádés hangulatot várok, hiszen Németországban rendezik és az ottani szurkolók kiválóak. Ráadásul remek stadionokban zajlanak majd a mérkőzések, ahol a csapatok elsőosztályú kiszolgálásban részesülnek, ami a labdarúgás körüli dolgokat illeti.
2. A cseh együttes kicsit megfiatalított játékoskerettel utazik az Eb-re, de még mindig vannak a gerincet alkotó tapasztalt labdarúgók a csapatban. Bízom benne, hogy a srácoknak sikerül ráhangolódni a tornára és jó eredményeket érnek el.
3. Akárcsak az összes megmérettetésen, ezúttal is Anglia a favoritom.

Franciaország: Romaric Yapi

1. Bízom benne, hogy mindegyik szurkoló, aki kilátogat az Euro 24-re átélni a francia hangulatot és a német környezetet, sok remek emberrel találkozik majd. Az emberek számára rendkívül fontos a biztonság, bízom benne, hogy ebből a szempontból minden jól sül el és egy kiváló tornát láthatnunk.
2. Franciaország több minőségi futballistával is rendelkezik, ezért úgy gondolom, hogy meg is nyerhetjük a kontinensviadalt.
3. Természetesen Franciaország a favoritom az Európa-bajnokságon és remélhetőleg aranyérmet szerzünk.

Horvátország: Bartol Barišić

1. Várom az érdekes futballt, a sok gólt és a csúcsszintű német stadionokban uralkodó kiváló hangulatot.
2. Az előző években elért sikereink alapján érmet várok.
3. Horvátország.

Lengyelország: Konrad Gruszkowski

1. A gyönyörű gólokat, a fair játékot és az egyes csapatok közötti tiszteletet várom.
2. Az elvárásom, hogy a válogatottunk továbbjut a csoportból.
3. Anglia.

Magyarország: Vitális Milán

1. Szerintem nagy elvárásokkal vághatunk neki a kontinensviadalnak, már csak Magyarország részvétele miatt is. A hasonló tornákon uralkodó hangulattal sosem volt gond, most sem lesz. Ugyanakkor olyan érzésem van, hogy a csapatok óvatosabban fognak futballozni, az esélyesek dominálnak majd és a torna nem hoz komolyabb meglepetéseket. Ami a biztonságérzetet illeti, ez a nézők és a játékosok számára is fontos, enélkül nem lehet focizni. Ha a pályán rend van, akkor a pályán kívül is annak kell lennie. Ezen a téren semmilyen problémának sem szabad lennie.
2. A magyar válogatott erős csoportba került, de a nemrégi veretlenségi sorozat alapján megcélozhatjuk a második helyet a favorizált hazai Németország után. Azt várom, hogy a nemzeti csapat továbbjut a csoportból, azt követően pedig már bármi megtörténhet.
3. Személy szerint Franciaországot tartom a legnagyobb esélyesnek. A spanyolok vagy a németek is talán odaérhetnek még.

Szerbia: Aleksandar Popović

1. Sok jó focira és színvonalas mérkőzésre számítok. A hangulat biztosan remek lesz, mindegyik országból érkező, nagyszámú szurkolóval. Ami magát a futballt illeti, mindegyik csapat nagyon jól ismeri az ellenfeleit, ezért nem gondolom, hogy a csoportkör különösebb meglepetéseket hoz majd. Amiatt is, hogy a négy legjobb csoportharmadik szintén továbbjut. A következő szakaszban, amikor már kiesésre megy a dolog, minden lehetséges lesz.
2. Szerbiától a csoportból való továbbjutást várok. Sok jó játékosunk van, a keretben komoly minőség jött össze. Ha a nyitómeccsen Anglia ellen kijön a lépés, nagy esélyünk lesz tovább lépni a következő szakaszba.
3. Elsődleges favoritom Anglia, őket Franciaország és Spanyolország követi.

Szlovákia: Christián Herc

1. Valószínűleg a legtöbb szurkolóhoz hasonlóan én is remek hangulatot és kiváló tornát várok. Mégiscsak 2024 legnagyobb futballeseménye következik, ehhez biztosan igazodni fog a remek szervezés és az ebből fakadó hihetetlen élmény.
2. Szerintem Szlovákiának nagyon minőségi, remekül összerakott csapata van. Úgy vélem, komoly esélyünk van messzire eljutni a tornán. Azt várom, hogy a válogatott tovább lép a csoportból, ezt követően pedig azon múlik majd a szereplés, kit kapnak ellenfélül a kieséses szakaszban.
3. Szlovákia.

Spanyolország: Xisco Muñoz

1. A tornán az Európa-bajnoki cím a tét, ami elég komoly presztízsű díj. Minden futballszerető ember mindig a kontinensviadalokat és a világbajnokságot várja a leginkább. Különleges napok, hetek elé nézünk, akárcsak a szurkolók, akiknek lehetőségük nyílik a klubcsapatuk mellett az országuk válogatottjának is drukkolni. Ez másfajta szurkolás, de jelenleg mégis ugyanolyan. Az országodért küzdesz és együtt élvezitek a sikert – ez számít. Ez egy kiemelkedő fontosságú torna a legjobb futballisták számára is, ráadásul elég sokat kell várni egy ilyen eseményre, ahol szinte az összes világsztárt láthatjuk akcióban. Sok, eltérő országból származó szurkoló találkozóhelye lesz az Eb, ez pedig egy nagyon jó dolog.
2. A spanyol nemzeti csapatot rengeteg tehetséges futballista alkotja, akik a legnagyobb nyomás alatt is képesek a legjobbjukat nyújtani. Jó a hangulat a válogatottnál, de nehéz dolog megnyerni egy ilyen tornát. Viszont biztosan jól teljesítenek majd és megmutatják a tudásukat. Az új generáció tagjai számára egy remek kiugrási lehetőség és tapasztalatszerzés lesz az Eb. A támadójátékunk sokszínű, több kreatív szélsőnk is van, de majd meglátjuk. Biztos, hogy Spanyolország a legesélyesebbek között van.
3. Számomra Franciaország a fő favorit, hiszen rengeteg tapasztalattal rendelkeznek a játékosai, ráadásul kiegyensúlyozottak a modern labdarúgás világában. Meglátjuk, hiszen az utóbbi időben több válogatott is képes volt komoly meglepetést szerezni.

Ukrajna: Taras Kacharaba

1. Az Eb nagy futballünnep, amelyet sok szurkoló vár. Mindegyik mérkőzésen felejthetetlen lesz a hangulat a futballisták, de ugyanúgy a szurkolók számára is. Ez tényleg egy nagy torna és úgy gondolom, a németek mindent megtesznek azért, hogy kényelmes és biztonságos legyen a játékosok és a szurkolók számára is.
2. A válogatottunkban komoly lehetőség rejlik, hiszen mindegyik labdarúgó jó formában játszik jelenleg, így Ukrajna a futballistákról és a szövetségi kapitánytól is jó eredményt vár. Személy szerint azt kívánnám, hogy teljesítsük az alap célkitűzést és jussunk tovább a csoportból. Természetesen sok fog attól is függeni, melyik helyről sikerül tovább lépnünk, kit kapunk ellenfélként, de úgy vélem, mindegyik srác nagyon motivált és a legjobbjukat akarják nyújtani. Ugyanis nemcsak saját magukért, de egész Ukrajnáért harcolnak majd, így emlékeztetve az egész világot arra, mennyire erős ország vagyunk, nemcsak a szabadságért és a függetlenségért vívott harcban, de a futballpályán is. Szívesen látnám az elődöntőben a válogatottunkat, amit természetesen rendkívül nehéz lesz elérni, de bízom a nemzeti csapatban. Ez mindannyiunk számára egy fantasztikus történet lehetne.
3. Nagyon nehéz megnevezni a fő esélyest, hiszen ezen a tornán sok meglepetés kiugorhat, amelyeket nehéz előre látni. Úgy gondolom azonban, hogy Németország, Franciaország, Anglia és Portugália a legnagyobb favoritok.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies