Back to top

A 2023-as nyári felkészülés menetrendje

Publikálva: 2023, május 25 - 09:27
A sárga-kékek június 9-én, pénteken kezdik meg a 2023/24-es új szezonra való felkészülést.
A 2023-as nyári felkészülés menetrendje

Szombaton a Besztercebánya elleni mérkőzésen győzelemmel búcsúztunk az ezüstérmes idénytől. A meccset követő közös vacsora után elkezdődött a pihenés a csapat számára, amely csaknem három hétig tart.

Az első edzésre ugyanis június 9-én, pénteken gyűlnek össze a sárga-kékek a DAC akadémiáján. „Néhány játékosunkat érinteni fogja az asszociációs időszak, amelyre reagáltunk és ők néhány gyakorlást labdával is abszolválnak majd, hogy ne egyenesen a pihenőidőszakukat és a futógyakorlatokat követően utazzanak a nemzeti csapataikhoz. A felkészülés elején tesztelésnek vetjük alá a labdarúgókat, majd érdekes felkészülési találkozókat sikerült lekötnünk különféle külföldi együttesek ellen. Szeretnénk csúcsformában lenni az új szezonra” – árulta el Adrian Guľa vezetőedző.

A nyári felkészülés kizárólag hazai környezetben zajlik és mind az öt tervezett barátságos mérkőzést is Dunaszerdahelyen abszolváljuk. Ezeken sorrendben a Pohronie, a Brünn, a bukaresti Rapid és a Wisla Plock lesznek az ellenfeleink. A főpróbára július 4-én, kedden kerülne sor – a nagynevű külföldi ellenféllel már csak apróságokban kell megegyeznünk.

Az első tétmérkőzést július 13-án játsszuk az Európa Konferencia Liga 1. selejtezőkörében; a visszavágót egy héttel később rendezik. Az ellenfél kiléte és a meccsek sorrendje (otthon-idegenben) a június 20-i, keddi sorsolást követően lesz ismert.

Az új, 2023/24-es bajnoki idény az utolsó júliusi hétvégén (július 28-30.) veszi kezdetét és az élvonalbeli menetrend alapján a jelenleg befejeződött szezon 10. helyezettjének az otthonába, tehát Nagymihályba utazunk. A MOL Arénában első alkalommal az első augusztusi hétvégén (augusztus 4-6.) lépünk pályára bajnoki találkozón, amikor is az újonc Kassát fogadjuk.

A DAC 1904 nyári felkészülésének menetrendje:

Június 9., péntek: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia
Június 17., szombat: DAC-Pohronie (DAC Akadémia)
Június 24., szombat: DAC-Brünn (DAC Akadémia)
Június 28., szerda: DAC-Rapid Bukarest (DAC Akadémia)
Július 4., kedd: az ellenfél kiléte tárgyalás alatt

Nagy Krisztián / dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies