Back to top

2018-as VB: ankét a DAC-játékosokkal

Publikálva: 2018, június 13 - 14:41
Holnap indul Oroszországban az év legnagyobb figyelemmel kísért sporteseménye, egyben a futball legnagyobb ünnepe. A DAC csapatának tagjainak két kérdést tettek fel az fcdac.sk szerkesztői a 2018-as világbajnoksággal kapcsolatban.

A földgolyó legnagyobb országa, Oroszország első ízben ad otthont a labdarúgó-világbajnokságnak. A tornának, amely négyévenként lázba hozza az egész világot, több esélyese is van. A viadal számunkra amiatt is érdekes lesz, mert 1990 után először neveztek rá ismét DAC-játékost. A panamai Eric Davis Fieber Péter után csak a klubtörténet második játékosa, aki egyenes résztvevőként élheti át a világbajnokság hangulatát. És a legelső lehet, aki a pályán is megmutathatja magát a világ előtt!

A játékosoknak, edzőknek és klubunk sportigazgatójának két kérdést tettünk fel:

1. Mit vár a leginkább a 2018-as világbajnoksággal kapcsolatban?

2. Kinek szurkol, és ön szerint ki emelheti a magasba a győztesnek járó trófeát?

Marco Rossi, vezetőedző:

1. Kíváncsi vagyok az afrikai csapatokra, és úgy gondolom, hogy főleg az olyan együttesektől látunk majd érdekes futballt, akiktől azt nem igazán várjuk. Végül azonban valamelyik esélyes győz, szerintem Spanyolország, Németország vagy Brazília lesz a befutó. Őket azonban még Argentína is megszoríthatja.

2. Csak az olasz és a magyar válogatottnak szurkolok, ám ezek a csapatok sajnos nem jutottak ki…

Martin Raška, kapusedző

1. A kapusok teljesítményét és a hárítási stílusok összehasonlítását várom. Személy szerint megkülönböztetett figyelemmel fogom kísérni a hazai oroszokat, hiszen az UEFA Goalkeeper licenc keretén belül az a feladatom, hogy alaposan kielemezzem a hazai hálóőrök játékát. Ezen kívül annak is örülök, hogy láthatom a világbajnokságon a mi labdarúgónkat, Eric Davist is.

2. Nincs kimondott kedvenc csapatom, akinek szurkolnék, de egynek különösen szorítok majd. Méghozzá Dániának, mert futballoztam ott, és ismerek is néhány játékost. A favoritok közé Brazíliát, Franciaországot és Spanyolországot sorolom, de más is meglepetést okozhat – például Uruguay.

Giovanni Costantino, másodedző

1. Kiegyenlített tornára számítok. Ronaldo és Messi számára valószínűleg ez lesz az utolsó világbajnokság. A résztvevők közül kiemelkednek a masszív németek, a tapasztalt spanyolok, a fiatal csapattal érkező franciák és a hagyományos riválisok: Brazília és Argentína. Nem számítok túl minőségi futballra, inkább az a véleményem, hogy kiegyenlített viadal lesz. Kíváncsi vagyok az Afrikából érkezőkre és várom a D és a H csoport küzdelmeit, amelyekben minden létező futballkultúra és hagyomány képviselteti magát.    

2. Olaszország hiányában senkinek sem szurkolok. Eric Davisnek és Panamának azt kívánom, hogy jussanak tovább a csoportból, de ez nagyon nehéz lesz. Bár minden tiszteletem az övék, úgy vélem, hogy csak Tunézia ellen esélyesek a pontszerzésre. Remélem, hogy legyőzik az afrikaiakat. Az elődöntőben német-spanyol és brazil-francia összecsapásra számítok. Nehéz megmondani, végül ki fut be közülük elsőnek, de én megpróbálnám Németországot tippelni végső győztesnek.

Jan Van Daele, sportigazgató   

1. Egy nagyon intenzív tornát várok, amely során a fizikai és mentális ellenállóképesség, továbbá a frissesség dönt majd. Akárcsak a hasonló megmérettetéseknél, itt is várhatók meglepetések olyan csapatok formájában, akik annak ellenére továbbjutnak a csoportból, hogy előzetesen csak kevesen számoltak velük.  Szerbia, Horvátország és Szenegál okozhat kellemes csalódást. Számomra nagy dolog lesz Panamát a világbajnokságon látni. Papíron talán ők a legesélytelenebbek, de biztos vagyok benne, hogy a pálya minden centiméteréért keményen meg fognak küzdeni, megpróbálva ezzel ellensúlyozni a tudásbeli hátrányukat. Bízom benne, hogy Eric Davis lesz a DAC történelmének első futballistája, aki pályára lép egy világbajnokságon. A személyisége és a mentális tulajdonságai miatt teljes szívből kívánom neki, hogy megmutathassa magát Oroszországban.  

2. Szülőhazámnak, Belgiumnak és Panamának szurkolok, ahol a mi klubunk is képviselve van. A világbajnoki cím legnagyobb várományosai szerintem Brazília és Franciaország.

Patrik Macej

1. Természetesen a legjobban Eric Davis fellépését várom, és azt kívánom neki, hogy Panama okozzon meglepetést.

2. Egyébként úgy vélem, hogy Brazília és Franciaország a legnagyobb esélyes.

Tomáš Huk

1. Az igazi futballhangulatot várom és minden egyes mérkőzést.

2. Argentínának és Panamának szurkolok, de szerintem Brazília lesz a győztes.

Kristián Koštrna

1. Leginkább a nagy rangadókat várom. Szintén kíváncsi vagyok Panama játékára, Davissel a soraiban. 

2. Személy szerint Argentínának szorítok. Azt kívánom, hogy Messi világbajnok legyen, viszont több csapat is diadalmaskodhat. Főleg a brazilok, franciák vagy éppen az argentinok lehetnek érdekesek. Kiállok a véleményem mellett, hogy Argentína és Messi behúzzák a vb-címet. 

Ľubomír Šatka

1. Remek dolog egy helyen látni a világ legjobbjait, ahogy az országukért küzdenek. Várom a csúcsmeccseket.

2. Argentínának és Panamának szurkolok, de szerintem Brazília vagy Spanyolország lesz a befutó.

Erik Pačinda

1. Leginkább azt várom, hogy mit mutat majd Neymar és a csapata.

2. Az én favoritom egyértelműen Brazília!

Marko Divković

1. A tornán a világ legjobbjai futballoznak majd, ezért abban bízom, hogy megmutatják a hatalmas tudásukat és sok jó meccset látunk majd.  

2. Ez egyértelmű számomra – Horvátországnak szurkolok, hiszen az a hazám, és őket tartom a legnagyobb esélyesnek is.

Timotej Záhumenský

1. Örülök annak, hogy láthatom a világ legjobbjait egymás ellen futballozni a nemzeti csapataikban.

2. Nincs kimondott kedvencem, de szerintem Brazília diadalmaskodik.

Christián Herc

1. A jó focit várom.

2. Panamának és Brazíliának szurkolok, szerintem utóbbi fog győzni is.

Vida Kristopher

1. Örülök annak, hogy ismét itt a vb. Nagyon szeretem figyelemmel követni ezeket a nagy tornákat. Azt várom, hogy látványos viadal lesz jó meccsekkel és sok góllal.

2. Brazíliának szurkolok, szerintem ők vagy a franciák futnak be győztesként.

Cesar Blackman

1. Egy nagyon izgalmas világbajnokságra számítok, hiszen több olyan csapat is ott lesz, amelyek esélyesek a végső győzelemre. Nagy a konkurencia. Bízom benne, hogy Panama jó eredményeket ér el és felkelti a nyilvánosság figyelmét – annak ellenére is, hogy nagyon nehéz csoportba került. 

2. Természetesen az országomnak, Panamának fogok szurkolni. Szerintem Spanyolország és Brazília a legnagyobb favoritok.

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies