Back to top

A 2017/18-as szezon: a DAC női csapata

Publikálva: 2018, július 16 - 16:44
Az utánpótlás szezonértékelése után tekintsünk vissza a hölgyek szereplésére is.

A DAC női csapata a 2017/18-as idényben a Bíró Sándor, Horváth Dóra (csak ősszel) és Bíró Dávid vezetése alatt a 12. helyen zárta a bajnokságot.

A csapat mérlege: 26 mérkőzés, 6-4-16, 52:97-es gólarány, 22 pont

Góllövők: Študent Alexandra 10, Dénes Viktória 9, Csicsó Andrea és Kiss Natália 7-7, Németh Vivien 6, Csánó Ágota és Verbová Žaneta 4-4, Bederková Barbora 3, Kuczman Anita 1.

Pályára léptek a 2017/18-as idényben: Boros Dominika, Kuczman Anita - Csenkey Cintia, Szigeti Bettina, Študent Alexandra, Dénes Ilona, Dénes Viktória, Jákli Lilla, Melichárková Zuzana, Wiederman Rebecca, Kiss Natália, Kudry Tiffany, Kozma Emese, Both Alexandra, Németh Vivien, Csicsó Andrea, Csicsó Dóra, Verbová Žaneta, Czédli Zsuzsa, Horváth Dóra, Varga Angelika, Csánó Ágota, Szerencsés Éva, Puha Tünde

A stáb: Bíró Sándor - vezetőedző, Horváth Dóra (csak az őszi idényben) és Bíró Dávid - pályaedzők, Filip Mentel - kapusedző, Rajkovics István - csapatvezető

A vezetőedző értékelése - Bíró Sándor: „Már a szezon előtt nyilvánvaló volt számunkra, hogy ez a korosztály azért jött létre, hogy a WU15-ös csapatból kiöregedő lányokat a DAC-nál tartsuk, hiszen előre tudtuk, hogy a 2018/19-es idényben a futballakadémiák számára kötelező lesz a diáklányok és ifjúsági lányok kategóriájában csapatot indítani (WU15 / WU19 – párhuzamos bajnokság). Ebből az okból kifolyólag a hölgyek II. ligáját 17-18 éves lányokkal játszottuk végig, akikhez a környező falvakból idősebb, tapasztaltabb labdarúgókat igazoltunk. Az így összeállított gárda – főleg, ha abban a vidéki lányok is szerepeltek – bármely csapatnak méltó ellenfele volt. A legerősebb összeállításban reális esélyünk lett volna a tabella felső részében végezni, de a munkahelyi és egyéb családi okok miatt néha a gárda felállítása is gond volt, és ezért mindig más kezdőcsapattal léptünk pályára – gyakran mindössze tizenegyen jöttünk össze. Emellett szezon közben több, kisebb-nagyobb problémát is oldanunk kellett (sérülések, iskolai kötelezettségek, néhányan teljesen felhagytak a játékkal stb.), viszont egészében a körülményeknek megfelelőként értékelem a futballévet. Bízom benne, hogy segítettük azon lányok fejlődését, akik becsületesen edzettek és látogatták a mérkőzéseket, és ők tovább javulnak majd a WU19-es élvonalban. Végezetül köszönet jár mindenkinek, aki akárcsak a legkisebb mértékben is részt vett az együttes működésében.”

Végső táblázat:

Női 2. liga, A csoport - WU, 2017/18

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies