Back to top

A 2016-os Év Sportolóit díjazták

Publikálva: 2016, december 20 - 18:55
Dunaszerdahely Városa idén is kiemelte és díjazta legsikeresebb és legeredményesebb sportolóit és csapatait – az Év Sportolója díj ünnepi eredményhirdetésére december 19-én került sor a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ színháztermében.

Az eseményen részt vett dr. Hájos Zoltán polgármester, dr. Horváth Zoltán és A. Szabó László alpolgármesterek, Bubniak Júlia hivatalvezető, Hakszer Roland, a Városi Önkormányzat Sport és Testkultúra Bizottságának elnöke, a városi képviselőtestület több tagja, Benovics Árpád, a járási labdarúgó szövetség elnöke és Szabó László, a Dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Középiskola és Sportgimnázium igazgatója.

Mint az ünnepségen elmondták, az Év Sportolója díj ötlete a Sport és Testkultúra Bizottságtól származik, és odaítélésével további sikeres munkára szeretnék ösztönözni a sportolókat, akik tevékenységükkel nem csak önmagukat, hanem sportklubukat és a várost is képviselik, illetve Dunaszerdahely jó hírnevét öregbítik.

Az öt kategóriában meghirdetett díjakra dunaszerdahelyi sportszervezetek és lakosok tehettek javaslatokat.

„Örülök annak, hogy újra együtt lehetünk, és az önkormányzat megköszönheti e városunkban sportoló nagyszerű embereknek, hogy kiemelkedő sikereket értek el az elmúlt esztendőben. Természetesen, ezek nem magától értetődő eredmények – ezekért, sokszor a szabadidő rovására, keményen meg kellett küzdeniük. Míg sok fiatal csak a virtuális világban él, vannak olyanok, akik az iskolai kötelességeiken túl a sport valamely ágában teljesítenek. Meg kell látni a kitartás, a sportszerűség, a teherviselés eredményét, s értékelni kell. S ugyanúgy az edzők munkáját is meg kell becsülnünk.

Dunaszerdahely Város Önkormányzata 2017-ben is szeretné támogatni a sportot, ráadásul sikerült az előző évekhez képest 20%-kal megnövelnünk a sportra fordítandó támogatás mértékét. Bízom benne, ez is hozzájárul majd ahhoz, hogy még több fiatalt sikerül bevonnunk a sportéletbe. Büszkék vagyunk sportolóinkra. Mindent bele srácok, mi mögöttetek állunk!” – fejezte be a polgármester.

Hakszer Roland, a Sport és Testkultúra Bizottságának elnöke szerint is „méltán lehetünk büszkék mindazon sok és szép eredményre, amelyet sportolóink és csapataink ebben az évben elértek. Manapság a virtuális világhoz ragaszkodó fiatalokat sokkal nehezebb sportolásra serkenteni, emiatt még többre értékelhetők azoknak a kitűnő eredményei, akik a helyi élsportolók népes táborát gyarapítják. A sportélet, a sport iránti érdeklődés nekik is köszönhetően egyre szélesebb körben terjed. Bízom abban, hogy ez a díjátadó ösztönző hatással lesz nem csak a mai este díjazottjaira, hanem azokra is, akik nem kerültek még be a legsikeresebbek közé. Elismerés illeti az edzőket, a felkészítőket is, akik áldozatos munkájukkal nagyban hozzájárultak sportolóink sikereihez.”

A díjátadást Bertók Katalin éneke és a Rivalda Színház jelenete tette még színesebbé.

Az idei díjazottak listája:

 

Egyéni – ifjúsági kategória, 15 éves korig:

1. helyezés: GAÁL ANDRÁS, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

2. helyezés: KÓSA TAMÁS, Seishin Karate Klub, Dunaszerdahely

3. helyezés: CSÖRGŐ TAMÁS, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

 

Egyéni – ifjúsági kategória, 15-20 éves kor között:

1. helyezés: BACSFAI RÉKA, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

2. helyezés: HAKSZER BALÁZS, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub

 

Egyéni – felnőtt kategória:

1. helyezés: NYÁRY RICHARD, Sportfanatic

2. helyezés: PETÉNYI TAMÁS, Dunaszerdahelyi Sakk Klub

3. helyezés: PÉK DEZSŐ, Sportfanatic

 

Csapat:

1. helyezés: ŠK TALENT DS

2. helyezés: MBTK DS

3. helyezés: DUNASZERDAHELYI SAKK KLUB

 

Edző:

GAÁL ATTILA, Dunaszerdahelyi Birkózó Klub.

 

Ezt már olvasta?

Címkék: Év Sportolója
Cookies