Jelenlegi hely

200 bicajos kerüli majd meg a várost!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, május 31 - 10:22 | Közérdekű
A Családi Könyvklub tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Dunaszerdahelyi bringás napot június 9-én, szombaton – így ha bárki kedvet kapna ehhez a pompás családi–sport–közösségi programhoz, akkor csaknem 200 kerékpárossal fogja megkerülni aznap a várost.
200 bicajos kerüli majd meg a várost!

Döntse el, mozduljon ki a komfortzónájából  – a bringások tárt karokkal várják Önt. Kapcsoljon ki, tapasztalja meg, milyen érzés, ha barátaival integhet majd a jövő-menő szerdahelyi polgárokra… A bringanap hagyománnyá vált Dunaszerdahelyen… a csaknem 200 kerékpárossal az autósok is maximálisan toleránsak, tehát kisgyermekekkel is kiváló, biztonságos mulatság a bringás felvonulás.

Az lenne az ideális, ha a dunaszerdahelyi polgárok, baráti társaságok, diákok, kicsik és nagyok vennék a fáradtságot, s eljönnének erre a néhány órára, kikapcsolódva beszélgethetnének, teljesen más szemszögből nézve a várost, s együtt kerekeznének.

Hogy mi a programja a bringanapnak? Szombaton, azaz június 9-én a Golf-játszótéren, azaz az „állomási park” mellett, délelőtt kb.10.15 órakor indulunk – Önnel együtt! Az útirány és a táv egyszerű – egy nagy kört írunk le a városban, egy jót biciklizünk, s a táv végén, ami kb.10 km, megpihenünk a vásártéren. Természetesen a kritikus pontokon, kereszteződéseknél rendőri és szervezői biztosítás is lesz.

Ha pedig marad Önben még szusz –márpedig marad –, a világmozgalommá duzzadt „Critical mass – kritikus tömeg” rendezvények mintájára a vásártéren mi is a fejünk fölé emeljük a bringákat, egy fotó, illetve a jó közérzet, s a maradandó emlék érdekében. Az igazán kitartóak tovább is túrázhatnak, Udvarnokot érintve Eperjesig, a Kis-Duna partjára, ahol benézünk az Eperfesztiválra is…

A bringanap résztvevői a mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért demonstrálnak – békésen. Szeretnénk, hogy Dunaszerdahelyen tovább emelkedjen a kerékpárral közlekedők aránya.