Back to top

1848, a népek tavasza

Publikálva: 2021, március 15 - 06:00
Ünnepi műsorral, koszorúzással, pályázattal emlékeznek a szakközépiskolások.
1848, a népek tavasza

A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola idén is ünnepi műsorral és koszorúzással emlékezik március 15-én az 1848-as eseményekre.

Az iskola tanárai, diákjai, volt diákjai, akik a Rákóczi Szövetség középiskolai ifjúsági szervezetének tagjai egyben, zenés, verses összeállítással készülnek: ismét online térben szervezik az ünnepi műsort, amely 10.30-tól az iskola YouTube-csatornáján tekinthető meg.

Vajda Angelika, az iskola igazgatónője és Klőr Levente tanár, a Rákóczi Szövetség helyi ifjúsági szervezetének elnöke az emlékezés koszorúját is elhelyezték a Vámbéry téri 1848-as emlékműnél.

Az iskola elsős diákja, Marczell Viktória bekapcsolódott az Alapítvány az 1848-as hősökért és a kecskeméti Katona József Múzeum által meghirdetett rajzpályázatba. Pályaművét „Gábor Áron »Harang voltál, légy a szabadság hirdetője«” témában készítette el.

Az iskola diákjai az ünnepi műsort az online oktatás keretében együtt tekintik meg, így az iskola közössége közösen ünnepel és emlékezik a magyar forradalom és szabadságharc eseményeire.

Köszönet Nagy Tibor és Klőr Levente tanároknak a szervezésért. Tisztelet a hősöknek!

Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola

Ezt már olvasta?

Cookies