Back to top

Ma kísérik utolsó útjára Potápi Árpád Jánost

Publikálva: 2024, október 24 - 08:00
Ma kísérik utolsó útjára Potápi Árpád Jánost, Magyarország Miniszterelnökségének napokban elhunyt, nemzetpolitikáért felelős államtitkárát, országgyűlési képviselőjét. A bonyhádi evangélikus temetőben római katolikus szertartás szerinti temetésen lélekben mi, dunaszerdahelyiek is ott leszünk és együtt imádkozunk a városunkat és a felvidéki magyarságot is sokat segítő testvérünk lelki üdvéért.
Ma kísérik utolsó útjára Potápi Árpád Jánost

Az október 17-én, tragikusan fiatalon, 57 éves korában elhunyt politikus mindig is a szívén viselte a felvidéki magyarság, de egyben városunk, Dunaszerdahely sorsát is – számos Magyarországról a városba érkező támogatás a személyén keresztül, általa, a közvetítésével valósulhatott meg.

„Magyarságunk, kultúránk megtartása ma nem részletkérdés, hanem létkérdés. Csak a nemzetére, kultúrájára büszke közösség tud megmaradni.

Ha a magyar kulturális élet erős marad, a magyarságunkat büszkén tudjuk vállalni, akkor a magyarság más területeken is nagy eredményeket tud elérni a világban, a Kárpát-medencében, és itt e Felvidéken, Szlovákiában is. Legyünk hát büszke magyarok”

– üzente mindannyiunknak még az év elején, a Magyar Kultúra Napján a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban elmondott beszédében a néhai államtitkár. 

Potápi Árpád János az elmúlt években több fontos magyarországi bizottság, így az emberi jogi, a kisebbségi, a vallásügyi és a külügyi bizottság tagja is volt, illetve elnöke volt a magyar Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának is. Éppen tíz esztendeje pedig Magyarország Miniszterelnöksége nemzetpolitikáért felelős államtitkáraként a határon túli magyarság egyik „szimbolikus, segítő” politikusaként ismerhettük meg mindannyian.

„Jézus az én reményem, mély sír fedjen be bár,
Nincs ok remegve félnem, rám a menny üdve vár.
Boldog, ki hisz nevemben, e szó örökkön él
S az üdv megmérhetetlen, melyet nekünk ígér.”

Requiescat in pace! Nyugodjék békében!

(dszi)

Ezt már olvasta?

Cookies