Back to top

Nyelvek Európai Napja

Publikálva: 2024, szeptember 30 - 11:51
A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola minden évben egész napos rendezvénysorozattal ünnepli meg a Nyelvek Európai Napját, amelynek fókuszában a nyelvi sokszínűség és az idegen nyelvek elsajátításának fontossága áll. Az idei esemény is az iskolában tanított négy nyelv (magyar, szlovák, angol, német) köré épült, és a célja az volt, hogy  a diákok kreatív és élményszerű formában kapcsolódjanak különböző kultúrákhoz.
Nyelvek Európai Napja

Az osztályok nemzetközi standoknál prezentálták az egyes nemzetek sajátos jegyeit, bemutatva gasztronómiai, történelmi és egyéb különlegességeiket,  továbbá egy-egy előre kisorsolt országról készítettek plakátokat, amelyeken egyéni módon jelenítették meg az adott állam jellemzőit.

A program második harmadában  izgalmas nyelvi feladatokban mérhették össze tudásukat és gyorsaságukat, valamint problémamegoldó képességük is hangsúlyos szerepet kapott.  A kihívások között szerepelt keresztrejtvényfejtés, puzzle-összeállítás, szókereső és logikai fejtörők, amelyek nemcsak az anyanyelvi és idegen nyelvi készségeiket fejlesztették, hanem a csapatmunka révén a szociális kompetenciáikat is.

A program további részében a diákok közösen megnéztek egy angol nyelvű filmet, majd különböző kérdésekre kellett válaszolniuk. A feladat célja az volt, hogy felmérje a tanulók figyelmét és megértési képességeit, különösen az apró részletekre való koncentrálást és az idegen nyelv pontos értését.

Az esemény zárásaként egy interaktív könyvbemutatóra került sor, amely Bogyó Noémi #nápolyi #történetek című frissen megjelent kötetéhez kapcsolódott. A szerző mesélt  a városban megélt kalandjairól, az olasz életérzésről, a digitális nomádságról, valamint az iskolában oktatott szakmákhoz köthető regényrészleteket olvasott fel. A bemutatott fotóknak és videóknak köszönhetően a hallgatóság szinte ott érezhette magát Nápoly nyüzsgő utcáin, miközben az előadó eszemélyes történetein keresztül inspirálóan mesélt arról, hogyan válthatók valóra a bakancslistás álmok.

Az egész napos rendezvény nemcsak szórakoztató és élményszerű programokat kínált, hanem jelentős mértékben hozzájárult a diákok nyelvi és kulturális tudatosságának gazdagításához, valamint társas készségeik fejlesztéséhez is.

-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies