Back to top

Kedden autómentes nap!

Publikálva: 2024, szeptember 12 - 11:35
Dunaszerdahely Város 2024. szeptember 17-én az Autómentes nap keretében lezárja a város Fő utcáját – amelyen napi szinten több mint 20 000 gépjármű halad át – a Szent István tértől a Duna utcáig, illetve a Kondé püspök utcáig, reggel 8.45-től 12.15-ig.
Kedden autómentes nap!

A dunaszerdahelyi „Autómentes nap 2024” szeptember 17-én, kedden reggel 09.00 órától várja az érdeklődőket, a hivatalos megnyitóra 10.00 órakor kerül sor. Dr. Hájos Zoltán polgármester úr köszöntő szavait ajándékozás és díjátadó követi: az FCC Environment Kuka Manó hulladékgyűjtési versenye kerül kiértékelésre, majd ezt követően a „Bringázz a munkába” kampány idei résztvevői közül a legaktívabb helyi bringásoknak is átadják az elismerő okleveleket. A megnyitón kedves énekes-táncos műsorral kedveskednek a város alap- és középiskoláinak diákjai.

A rendezvény délben ér véget, ezután a Fő utcán újraindul a forgalom.

 

Színes, vidám programok a Fő utcán!

Városunk óvodái, a Szabó Gyula Alapiskola és a Vámbéry Ármin Alapiskola a legkisebbek és nagyobbacskák részére izgalmas és sokrétű programokkal, foglalkozásokkal készülnek, amelyeknek köszönhetően a gyermekek elsajátíthatják a tudatos, biztonságos közlekedést, mozoghatnak egy jólesőt és még az agytekervényeiket is megtornáztathatják.

Nagy örömünkre évek során jelenlétével és kedves, okos foglalkozásaival támogatja a rendezvényt a Csallóközi Múzeum, a Dunaszerdahelyi Csallóközi Könyvtár, valamint a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ.

Kicsiknek és nagyobbaknak előadásokat, interaktív foglalkozásokat tartanak a Dunaszerdahelyi Járási Rendőrkapitányság munkatársai és a Csallóközi Népművelési Központ.

Az Autómentes Napról nem hiányozhat az FCC Environment és a Rivalda Színház Kuka Manója Megtisztít Felügyelővel egyetemben – a környezettudatosság, a szelektív hulladékgyűjtés jegyében minden évben jelen vannak.

A Csallóköz Területi Idegenforgalmi Szövetség (OOCR) standjánál is érdemes elidőzni, hiszen sok féle érdekességről, programról, Csallóköz tájainak szépségeiről szerezhetnek itt tudomást. Idén pecsétgyűjtő játékkal segíti az OOCR még izgalmasabbá tenni az Autómentes napot a gyerekek részére!

Elsősorban városunk legkisebb polgárai azok, akik örömmel ülnek be a Sikabonyi Önkéntes Tűzoltók tűzoltóautójába!

A Fő utcán a Kellys Bicycles jóvoltávól a klasszikus kerékpárok mellett e-kerékpárok is bemutatásra kerülnek, sőt, rollerezni is lehet!

Az óvodák és iskolák diákjait biztonságosan a helyszínre szállítják a Municipal Real Estate kft. és a mobility&innovation production kft. társaságok.

Az egészség jegyében nem hiányozhat a Szlovák Vöröskereszt Területi Egylete, amely segít kicsiknek és nagyoknak elsajátítani az elsősegélynyújtást.

Az Általános Egészségbiztosító és a Dunaszerdahelyi Területi Közegészségügyi Hivatal értékes információkkal és kedves figyelmességgel látja el az érdeklődőket.

És ha már a figyelmességeknél tartunk, a már csaknem négy évtizede működő órajavító cég, a TikTak k.f.t. és Tóth András kis ajándékokkal kedveskedik a kicsiknek. Izgalmas programmal készül továbbá az ApróÖröm PT is!

A múlt történetébe és közlekedési eszközeibe nyújt betekintést az érdeklődőknek a Bíró Kert lovas központ, amelyet Dunaszerdahely diákpolgármestere, Bíró Bulcsú képvisel majd.

Idén a Raiffeisen Bank is csatlakozott a rendezvény támogatóihoz szép ajándékokkal, és a Prvá stavebná sporiteľňa – Első lakástakarékpénztár is várni fogja az odalátogatókat a Fő utcán.

Mint minden évben, most is reméljük, kedvezik nekünk az időjárás. Amennyiben az égiek is úgy akarják, szép időnk lesz és a Fő utcán a gyerekek színes krétákat ragadhatnak, és fákkal, virágokkal díszíthetik az út szélét, ami az idei Autómentes Nap után  is színesíti majd városunk központját. A krétákat ezúton is köszönjük Ollé Ilona – Hobbi Art Decor üzletnek, valamint a Szlovák Köztársaság Környezetvédelmi Minisztériumának.

Az Autómentes Nap idei beharangozóját egészségesen zárjuk és még egy köszönettel tartozunk: a KUKKONIA PT jóvoltából zamatos almákat osztogatunk majd a Fő utca vendégeinek!

Tisztelt autósok, köszönjük szíves megértésüket!

Minden kedves érdeklődőnek napsütéses, kellemes és egyben hasznos  Autómentes Napot kívánunk!

(ET)

Ezt már olvasta?

Cookies