Back to top

Száraz Benjamin ismét sárga-kékben

Publikálva: 2024, szeptember 7 - 08:29
Régi-új arc a DAC öltözőjében! Száraz Benjamin három év után tér vissza a Csallóközbe.
Száraz Benjamin ismét sárga-kékben

Száraz Benjamin három esztendőt követően igazol Dunaszerdahelyre. A 26 éves kapussal a jelenlegi naptári esztendő végéig szóló együttműködésben egyeztünk meg, a következő félszezonra szóló opcióval.

Száraz Benjamin 1988. március 9-én született Érsekújvárban, ám Nagykérről származik, ahol a pályafutása is indult. Tizenhárom évesen Nagysurányba került, majd hamarosan a Szenice futballistája lett, ahol végig járta a diák és ifjúsági korosztályos csapatokat. Az utánpótlás-válogatottaknak is rendszerint a tagja volt. A 2016/17-es idény téli szünete során érkezett a DAC-hoz. Az első félévben a tizenkilenc éven alattiaknál és a juniorcsapatunkban védett, az utolsó tavaszi fordulóban a Rózsahegy otthonában az élvonalban is bemutatkozhatott. A szlovák U21-es nemzeti csapat és a junior válogatott kapuját is őrizte. Összesen 5 bajnoki rajtot gyűjtött együttesünk színeiben, a legutóbbit 2021 májusában. A Slovnaft Cup-ban 7 meccsen szerepelt sárga-kékben. 2021 nyarán Nagymihályba távozott kölcsönben, amely egy évvel később végleges átigazolássá változott. A zempléniek színeiben 55 bajnoki találkozón kapott szerepet, összességében tehát 60 találkozó áll a neve mellett a Niké Ligában.

A legutóbbi idény után lejárt a szerződése Nagymihályban, így szabadügynökként érkezik hozzánk. „Nagyon boldog vagyok, amiért visszatérhetek Dunaszerdahelyre és bízom benne, hogy közösen nagy célokat érünk el, amelyek maguktól értetődőek a DAC számára. Nem olyan régen szép pillanatokat éltem át itt, több játékost is ismerek, akár csapattársként, esetleg ellenfélként. A legutóbbi idény befejezése után klub nélkül voltam, és mivel itt is történtek változások a kapusstábban, nagyon gyorsan egyezségre jutottunk azt illetően, hogy én is csatlakozom. Szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy a megfelelő kapuskollektíva alakulhasson ki, amelynek tagjaival egymás segítségére tudunk lenni, egyúttal pedig jó konkurensei leszünk egymásnak” – jelentette ki Száraz Benjamin a szerződése aláírását követően.

 

„Benji rengeteg tapasztalattal gazdagabban tér vissza hozzánk, amelyeket az elmúlt három esztendő során gyűjtött a Niké Ligában. Bízunk benne, hogy a barátságos személyiségével a kapuscsapat segítségére lesz, hogy minden egyes tagja tovább fejlődjön és javuljon. Üdvözlöm őt ismét a klubunkban a sok sikert kívánunk neki” – egészítette ki a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

dac1904.sk / Nagy Krisztián

Ezt már olvasta?

Cookies