Back to top

Csütörtökön reggel is bombariadó volt országszerte több iskolában

Publikálva: 2024, szeptember 5 - 11:26
Csütörtökön reggel ismét bombariadó volt országszerte több iskolában – erősítette meg a TASR hírügynökségnek Roman Hájek, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség és az iskolák megtették az ilyenkor szokásos óvintézkedéseket, közölte a szóvivő.
Csütörtökön reggel is bombariadó volt országszerte több iskolában

„Megerősíthetem, hogy az ország minden részéről kaptunk bejelentéseket az iskolákból. A rendőrség és az iskolák megtették az ilyenkor szokásos óvintézkedéseket, kapcsolatban vagyunk az iskolákkal. Biztosíthatjuk a szülőket, hogy az első a gyerekek biztonsága” – közölte a szóvivő. Az rendőrség szerint az eddigi információk alapján nincs valós veszély.

A szóvivő hozzátette, körülbelül 270 iskola kapott fenyegető e-mailt Szlovákiában, Csehországban 500.

„A levél tartalma megegyezik az előző napokban küldött levelekével. Az üzenet más címről érkezett, de információink szerint összefüggés van köztük” – közölte a rendőrség.

Elmondása szerint a rendőrség mindent megtesz, hogy az épületek ellenőrzése során a legkevésbé zavarja az oktatás menetét. „Amint lesznek részletesebb információink, azonnal tájékoztatjuk a nyilvánosságot” – tette hozzá Hájek.

(TASR/Felvidék.ma)

Ezt már olvasta?

Cookies