Back to top

A DAC válogatottjai akcióban: a sárga-kékek szeptemberi programja

Publikálva: 2024, szeptember 4 - 06:13
A 2024/25-ös idény első asszociációs terminusára a DAC A-csapatának öt játékosa utazott el, de közülük csak hárman húzhatják magukra a válogatott mezt.
A DAC válogatottjai akcióban: a sárga-kékek szeptemberi programja

Nyolc kiválasztott, öt utazó, három válogatott. Összesen A-csapatunk nyolc futballistája szerepelt a saját országaik szövetségi kapitányainak a terveiben a szeptemberi asszociációs időszakot megelőzően, az összetartásokra öten utaztak el, közülük végül hárman léphetnek pályára hazájuk színeiben.

A napokban a Yhoan AndzouanaVitális MilánVasileios Kaltsas hármas teljesíti a válogatottbeli kötelezettségeit.

A sérült Redzic Damir és Csinger Márk is csatlakozott a magyar 21 éven alatti nemzeti csapathoz, az orvosi kivizsgálás után azonban engedélyt kaptak a klubjukhoz való visszatérésre, ahol folytatják a rehabilitációjukat.

Hozzájuk hasonlóan Ammar Ramadan sem csatlakozhatott a szír nemzeti válogatotthoz, de ő el sem utazott az összetartásra.

Rajtuk kívül a bővebb szlovák válogatott keretében helyt kapott a Matej TrusaChristián Herc páros.

Ami a mérkőzéseket illeti, játékosainknak négyszer szurkolhatunk.

A FIFA ranglistájának a 118. helyén található Kongó megkezdi szereplését a 2025-ös Afrika-kupa selejtezőin. Andzouana és társai csütörtökön a kvalifikáció első felvonásán Dél-Szudánt (169.) fogadják, jövő hét hétfőn pedig Ugandában (95.) vendégszerepelnek. A csoport negyedik tagja a kvartett fő esélyese, Dél-Afrika (57.), amellyel Kongó majd októberben csap össze két alkalommal.

A 21 éven alatti kategóriában folytatódnak a 2025-ös Európa-bajnokság selejteztői. A Vitális Milánt is a soraiban tudó magyar nemzeti együttes a Spanyolország elleni keddi találkozót megelőzően egy előkészületi meccsen is pályára lép, amelyen csütörtökön Szlovákia korosztályos gárdáját fogadja Budapesten. A két gárda tavaly júniusban is összecsapott, akkor Nagyszombatban 1:0-ra nyert a magyar U21.

A DAC tehetséges 17 éves kapusa, Vasileios Kaltsas péntektől az U19-es görög válogatottal készül, amellyel athéni összpontosítást abszolvál, hivatalos mérkőzés nélkül.

A DAC A-csapata játékosainak válogatott fellépései 2024 szeptemberében:

Yhoan Andzouana (Kongó) – az Afrika-kupa selejtezői
2024.9.5., csütörtök, 18:00 óra, Brazzaville: Kongó-Dél-Szudán
2024.9.9., hétfő, 18:00 óra, Kampala: Uganda-Kongó

Vitális Milán (Magyarország U21) – a 2025-ös Eb selejtezőire való felkészülés
2024.9.5., csütörtök, 17:45 óra, Új Hidegkuti Nándor Stadion, Budapest: Magyarország-Szlovákia
2024.9.10., kedd, 17:45 óra, Szent Gellért Fórum, Szeged: Magyarország-Spanyolország

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies