Back to top

Mahmudu Bajo: Különleges pillanat lesz

Publikálva: 2024, augusztus 23 - 10:44
„A vendégek is nagyon várják már a mérkőzést és győzni szeretnének. Annyit válaszoltam, hogy ez bizony lehetetlen küldetés lesz számukra.” Mahmudu Bajo egykori klubja ellen lép pályára szombaton, ahonnan pont öt hete igazolt Dunaszerdahelyre.
Mahmudu Bajo: Különleges pillanat lesz

Szombaton a Zólyombrézót fogadjuk. Különleges jelentőséggel bír számodra az előző együttesed elleni mérkőzés?
„Igen, nagyon különleges pillanat lesz számomra pályára lépni ellenük, hiszen a barátaimmal csapok össze. Semmiképpen sem számítok könnyű mérkőzésre, de bízom benne, hogy otthon tartjuk a pontokat. Nehéz összecsapás vár ránk, mivel egy jó csapattal találkozunk, amely az előző bajnokiján hét gólt lőtt a Szakolcának. Viszont mindent megteszünk annak érdekében, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát.”

Továbbra is kapcsolatban vagy valakikkel a zólyombrézói együttesből?
„Igen, ők a barátaim maradtak. Nem számít, hogy ki melyik csapatban futballozik. A legtöbbet Ridwan Sanusival kommunikálok, de olyanokkal is kapcsolatban vagyok, akik már távoztak Zólyombrézóról. Alasana Yirajanggal a napokban beszéltem telefonon és a szombati találkozó is szóba került. Ők is nagyon várják már a mérkőzést és győzni szeretnének. Annyit válaszoltam, hogy ez bizony lehetetlen küldetés lesz számukra.”

Miként jellemeznéd az új vezetőedző által irányított ellenfelet?
„Mindössze két hetet töltöttem el az új szakvezetővel, de az látható volt, hogy nem változtatott sokat az előző tréner, Roman Skuhravý játékstílusán, elképzelésein. Szerintem Vladimír Cifranič is minőségi tréner.”

Mekkora meglepetés volt számotokra, mikor Skuhravý vezetőedző a felkészülés kellős közepén beadta a lemondását?
„Nagyon szomorú pillanat volt számunkra, mert senki sem számított a távozására. Óriási meglepetésként ért minket, amikor az egyik reggel edzésre gyülekeztünk és már nem ő volt a főnök. Nagyon sajnáltam, mert sokat köszönhetek neki. Megadta a lehetőséget, a játékperceket, bízott, hitt bennem. Szomorú voltam a távozása miatt, de el kellett fogadnom, nem tudtam mit tenni ellene.”

Hogyan jellemeznéd a Zólyombrézó stílusát, mik az erős oldalaik és a gyengeségeik?
„A középpályán és a felfutó szélsők tekintetében komoly minőséggel rendelkeznek. Ha ezeket sikerül eliminálnunk, nagy esélyünk nyílik a győzelemre. A védekezésben akadnak hiányosságaik, de a támadásépítésben erősek, amelyet igyekeznek hátulról megkezdeni. Viszont otthon lépünk pályára a remek szurkolótáborunk előtt, ami szintén nagy előnyt biztosít a számunkra.”

Eddig két alkalommal futballozhattál hazaiként a MOL Arénában. Milyenek voltak ezek a meccsek?
„Hangulat szempontjából fantasztikusak, a drukkerek hatalmas erőt adtak nekünk. Ellenfélként erre mindig külön készültünk. Már alig várom, hogy szombaton ismét megmutathassam magam a DAC fanatikusai előtt.”

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Mahmudu Bajo
Cookies