Back to top

Tíz százalékkal drágultak az elsősök iskolaszerei

Publikálva: 2024, augusztus 17 - 11:47
Az alapiskola első osztályába lépő tanulók alapvető iskolaszereinek a költségei elérhetik a 260 eurót is. A segédeszközök beszerzésének hozzávetőleges ára tíz százalékkal nőtt a tavalyihoz képest, közölte a TASR hírügynökséggel a Partners társaság. Egyúttal felhívják az elsősök szüleinek figyelmét, hogy kalkuláljanak a nekik járó iskolakezdési támogatással és más kedvezményeket is ajánlanak.
Tíz százalékkal drágultak az elsősök iskolaszerei

„Az anyagi terhek enyhítése érdekében az első osztályba lépő gyermekek szüleit egyszeri hozzájárulás illeti meg. Ezt a 110 eurós állami támogatást a családi pótlékkal együtt október közepén folyósítják” – közölték. Véleményük szerint sok családnak jelent komoly segítséget ez az összeg, amely az iskolakezdéssel járó kiadások egy részét fedezi.

Ezzel összefüggésben azt javasolják a szülőknek, hogy tervezzenek előre, és időben kezdjék el a tanszerek beszerzését, mivel így jobban tudnak élni a kedvezményes vásárlás, az üzleti akciók előnyeivel.

Ugyanakkor bizonyos dolgokat érdemes nagyobb kiszerelésben vásárolni. „Az olyan tételeket, mint a füzetek, ceruzák és rajzkellékek, gyakran olcsóbban beszerezhetjük, ha nagyobb mennyiségben vásároljuk ezeket, hiszen a tanév folyamán biztosan szükség lesz rájuk” – tették hozzá.

Érdemes továbbá a szülőknek élniük a bazárokban, használtcikk-kereskedésekben történő vásárlás lehetőségével, ahol más szülők tanulószobai bútorokat, megkímélt iskolatáskákat árulnak, melyek így gyakran újszerű állapotban, de lényegesen olcsóbban beszerezhetőek. Továbbá javasolják a szülőknek, hogy készítsenek költségvetést kifejezetten az iskolai felszerelésekre, és tartsák magukat ehhez. Így elkerülhetik az utolsó pillanatban történő vásárlást, ami sok esetben jóval többe kerül.

(NZS/Felvidék.ma/teraz.sk)

Ezt már olvasta?

Címkék: iskolakezdés
Cookies