Back to top

Az U16-os gólkirály professzionális szerződése

Publikálva: 2024, augusztus 8 - 06:14
A DAC akadémiájának támadója aláírta pályafutása első professzionális kontraktusát, amely 2027 nyaráig szól.
Az U16-os gólkirály professzionális szerződése

Andrej Zápražný (szül. 2008. július 3-án Pozsonyban) az akadémiánk újabb olyan tehetsége, akinek a szolgálatait szerződéssel biztosította be a DAC.

A tizenhat esztendős támadó első professzionális szerződését kötötte, amely az elkövetkező három szezonra, tehát 2027. június 30-ig érvényes.

„Elsősorban a családomnak szeretnék köszönetet mondani a támogatásért, amely nélkül biztosan nem tartanék itt. Ez egy remek, de egyúttal motiváló érzés is. Szeretnék egyszer a DAC szurkolói előtt futballozni és bebizonyítani, hogy képes vagyok beküzdeni magam az első csapatba is”  nyilatkozta a szerződése aláírását követően a tehetséges labdarúgó, akinek Thierry Henry a példaképe. „A rá jellemző tipikus befejezés, a földön a hosszú sarokba való csavarás nagyon tetszik és igyekszem lemásolni őt.”

 

Andrej Zápražný Pozsonyban született, hatévesen ismerkedett meg a sportág alapjaival Főrév (Ružinov) városrészében. 2022 tavaszától a DAC akadémiáján pallérozódik. A 16 éven aluli korosztályos csapatunkkal idén történelmi bajnoki címet szerzett, egyúttal 19 találatával elhódította a bajnokság gólkirályának járó trófeát is. A jó testfelépítésű, 188 centiméter magas támadó tagja volt a szlovák 15 és 16 éven aluli válogatottaknak is.

Olyan játékossal kötöttünk szerződést, akit az UEFA Ifjúsági Liga két győztese is meghívott a saját edzőtáborába – 2020-ban a Red Bull Salzburg, idén júniusban pedig az AZ Alkmaar fogadta őt próbajátékon.

„Andrej kiemelkedik a fizikai képességeivel, olyan adottságai vannak, amelyek így együtt nem szokványosak – nagyon erős, de egyúttal gyors és robbanékony is. Emellett keményen dolgozik magán, alázatos és szép karriert futhat be. Az utóbbi időben a korosztálya legjobb csatárává nőtte ki magát és több külföldi klub érdeklődését is felkeltette” – magyarázta az akadémiánk igazgatója, Németh Krisztián.

Forrás: dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies