Back to top

Matej Trusa: A MOL Arénában uralkodik a legjobb hangulat

Publikálva: 2024, augusztus 6 - 06:39
„Boldog vagyok, amiért a gólom győzelemhez segítette a csapatot, fontos három pontot szereztünk.” Matej Trusa első szezonbeli találata hozzájárult az első csallóközi rangadón aratott sikerünkhöz.
Matej Trusa: A MOL Arénában uralkodik a legjobb hangulat

„Boldog vagyok, hogy végre sikerült megszerezni az első gólomat az idényben, de főként a győzelemnek örülök. A Konferencia Ligából való kiesésünk miatt komoly nyomás nehezedett ránk, győzelmi kényszerben voltunk. Viszont tisztában voltunk azzal, hogy főleg hazai környezetben, a saját szurkolóink előtt vagyunk erősek, akiknek köszönjük a támogatást. Úgy gondolom, hogy a vezető találat megszerzése után még inkább megnőtt az önbizalmunk, de a siker bebiztosításához kellett még egy gól. Be is lőttük azt, lezárva a mérkőzést” – állapította meg a Komárom felett aratott tegnapi győzelmünket (2:0) követően az első és így a győztes találatunk szerzője, Matej Trusa.

A DAC tavalyi szezonbeli legeredményesebb futballistája, aki 12 alkalommal iratkozott fel a gólszerzők közé, Almási Laci passzát értékesítette. Utóbbit Yapi beadása találta meg a tizenhatosban, Almási fejjel Trusához továbbította a labdát, aki szintén fejjel volt eredményes az ötös magasságából. A 46-os számmal futballozó támadó tegnap simán lőhetett volna mesterhármast is. Az egyik találatát szűk lesállás miatt érvénytelenítették, kétszer pedig a kapufát találta el. „Örülök, hogy képes vagyok helyzetekbe kerülni, ez számomra fontos. Természetesen mindegyiket szeretném értékesíteni, de ez nem mindig jön össze. Boldog vagyok, amiért a gólom győzelemhez segítette a csapatot, fontos három pontot szereztünk.” Almási Lacival a pályán és azon kívül is minden egyes nappal jobban összecsiszolódunk, sokat beszélgetünk. Mindketten tudjuk, hogy mik ez erősségeink, mindketten szeretnénk a csapat segítségére lenni és ha ez sikerül, akkor egyúttal támadóként is mindketten sikeresek leszünk.”

Az első csallóközi rangadó 7493 szurkolót csalogatott ki a MOL Arénába, ami a Niké Liga új idényének az eddigi legmagasabb nézőszáma. „Remek volt a hangulat, láthattuk, hogy Komáromból is érkeztek drukkerek és a mérkőzés előtt közös éneklést tartottak a mieinkkel. Ez csodálatos dolog, hozzájárul a stadionban uralkodó atmoszférához. Dunaszerdahelyen már hosszabb távon a legjobb a hangulat a bajnokságban, ez pedig nem lehet csak véletlen. Bízom benne, hogy a soron következő találkozókon is örömet okozunk a szurkolóknak. Tisztában vagyunk vele, hogy a mutatott játékunkon még van mit javítanunk. Igyekszünk ismét összeszokni, még ha nem is ment végbe annyi változás. Viszont új játékrendszerben futballozunk, idő kell az automatizmusok berögződéséhez” – tette hozzá a DAC 23 esztendős támadója.

Forrás: dac1904.sk

 

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies