Back to top

Kristián Koštrna: Nagyon jó focit játszunk

Publikálva: 2019, február 1 - 21:52
A DAC jobbhátvédje hisz abban, hogy a szurkolók segítségével győztesen kezdhetjük a tavaszi időszakot.
Kristián Koštrna: Nagyon jó focit játszunk

Kristián Koštrna számára az idei téli felkészülés a második a DAC színeiben. „Intenzíven edzünk, a felkészülés kezdete óta nem volt egy nap szabadunk sem. Kétfázisos edzéseink vannak, és sok időt töltünk a konditeremben is. Még hazai környezetben játszottunk két mérkőzést, egészen jó ellenfelekkel szemben, majd itt, Törökországban újabb hármat. Ezek közül kettőn léptem pályára. A Lech Poznan ellen 1:0-ra kikaptunk, de nagyon jó mérkőzést játszottunk. A dán Esbjerg elleni mérkőzés 0:0-ás döntetlennel végződött, szintén remek teljesítményt követően. Ezek a meccsek jól felmérték, mennyire vagyunk készen és a velük való összecsapások után úgy gondolom, jó úton haladunk” – nyilatkozta a galgóci születésű, 24 éves hátvédünk.

Több csapattársa is azt nyilatkozta, hogy a mostani, Hyballa-vezette felkészülés a legmegterhelőbb az eddigi karrierjük során. „Egyetértek velük, az edzések tényleg nagyon kemények. Tegnap például az időjárás miatt kisebb területeken edzettünk és igazán intenzíven. Nagy pályán az edzés talán kicsit könnyebb lett volna, de erről is szól a foci. Azt csináljuk, amit szeretünk és ehhez hozzátartozik a felkészülés is.”

A Wolverhampton korábbi játékosának a szeptemberi, szenyicei győztes mérkőzés közben sérült meg a térde. Ennek eredményeképp 6 bajnoki mérkőzést kellett kihagynia, s az őszi idény végén térhetett csak vissza. „Jelenleg nagyon jól érzem magam, a térdem már meggyógyult, a kondícióm kitűnő. Törökországban egy mérkőzést végigjátszottam, a másodikon nagyjából 15 percet kaptam. Azzal számolok, hogy a következő két mérkőzésen még többet játszhatok majd. Remek formában érzem magam.”

Már Koštrna is nagyon várja a két hét múlva esedékes bajnoki rajtot. „Rögtön az első két tavaszi forduló eléggé specifikus lesz. A Slovan elleni mérkőzés számunkra egy kisebb döntő, amelyet ha sikerrel veszünk, újra játékban leszünk a bajnoki címért. Ellenkező esetben azt lehet mondani, hogy elszalasztottuk a lehetőséget. Ezt követően Nagyszombatba utazunk, ahol korábban játszottam is, így számomra ez az ellenfél is különleges lesz. A tavaszi idényt azért várom, mert jó formában vagyunk, és remélem, első vagy másodikként végzünk. Nem szeretnénk ezt már elrontani, s lejjebb csúszni. Jelenleg nagyon jó focit játszunk, az egyik legjobbat Szlovákiában, ami a játékosságot illeti. Meglátjuk, hogy megy majd a Slovan ellen. Nem lesz könnyű, tudjuk, mit fognak játszani, ismerjük a kvalitásaikat. Viszont hiszek abban, hogy a szurkolóink támogatásával legyőzhetjük az égszínkékeket” – tette hozzá 26-os mezszámú játékosunk. 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies