Back to top

Előkészületi mérkőzésen: FC DAC 1904 - Videoton FC 2:1 (1:0)

Publikálva: 2017, október 8 - 10:20
Az októberi válogatott szünetet kihasználva tegnap a DAC felkészülési mérkőzésen a magyar bajnokság éllovasát fogadta.

A válogatottban szereplő Davis, Simon, Čmelík és Špiriak, valamint az apró sérüléssel bajlódó Pačinda nélkül léptünk pályára, de a mérkőzés során teret kapott az egész keret.

Aktívabban kezdték a mérkőzést Marco Rossi védencei. Zsivkovics először csak a vendégek hálóőre, Horváth kapufáját találta el, majd röviddel ezt követően Kalmár löketét kellett hárítania a Vidi kapusának. Ezúttal még megúszta kapott gól nélkül Horváth, de a 19. perc elején elkövetett hibáját támadónk, Tomáš Malec használta ki a vezetés megszerzésére.

Marco Rossi a második félidőre hat új játékost vetett be. Közülük Mervó Bence volt a legaktívabb, aki először egy szép megugrással és egy kellemetlen lövéssel vétette magát észre. Röviddel ezt követően a változatosság kedvéért egy szöglet után igyekezett bevenni a bizonytalankodó Horváth kapuját.

A 63. percben megfagyott a nézők ereiben a vér, amikor is Mervó két vendégjátékossal ütközött, és mozdulatlanul terült el a földön. Az ápolás után már nem is tért vissza, és Ľupták váltotta a sérült futballistát.

Így a fiatal Divković lett az előretolt ék, aki rendkívül aktív volt. Ennek a 71. percben meg is lett a gyümölcse, amikor honfitársától, Ljubičićtől kapott szép keresztlabdát juttatta hálóba. A 18 esztendős gólszerző először ügyesen átvette a labdát, majd rutinosan átemelte azt a Vidi kivetődő kapusa felett.

A vendégcsapat csak egy perccel a lefújás előtt szerezte meg a becsületgólt, amikor is Scsepovics volt eredményes. Ezen kívül nem sok szép megoldást láthattunk a Videotontól, és megérdemelten győztünk 2:1-re.

A következő héten ismét élesbe megy: szombaton 17:00-kor a Zólyombrézó otthonában lépünk pályára a Fortuna Liga 12. fordulójában.

FC DAC 1904 - Videoton FC 2:1 (1:0)

MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2017. október 7., 15.00 ó, napos, felhős idő, +14°C

Gólszerzők: 19. Malec, 71. Divković, 89. Scepovič

Játékvezető: Smolák - Martiš, Štofík, 2000 néző

DAC: Macej (45. Száraz) – Živković (59. Bajić), Šatka, Huk, Koštrna (45. Blackman) – Ľupták (59. Kontár) - Ashiru, Domonkos (45. Ljubičić), Kalmár (45. Aluku), Vida (45. Divković) – Malec (45.Mervó, 68. Ľupták). Edző: Marco Rossi.

Videoton Horváth - Tamás, Juhász (66. Fejes ), Vinícius, Nego -- Géresi (59. Réti ), Hadzic, Varga (46. Szolnoki), Suljic (75. Barczi) -- Scsepovics, Henty (59. Lazovics).

STATISZTIKA:

Lövés - kapura 7:2, mellé 4:4

Szöglet - 4:2

Les - 2:3

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies