Back to top

Vereség a listavezető otthonában

Publikálva: 2017, szeptember 30 - 19:38
A kiállítás után majdnem egy teljes félidőt hátrányban játszó DAC az utolsó tíz percben veszítette el a Nagyszombat elleni rangadót.

Győztes felálláson ne változtass! – gondolhatta a rangadót megelőzően Marco Rossi, aki ugyanazokat a játékosokat küldte ki a City Arena gyepére, akiket egy héttel korábban Nagymihályban. Kružliak játékvezető még a sípjába sem fújt, de már ekkor biztosra vehettük, hogy a lelátói párharcot ma mi nyerjük, mert amíg az 577 DAC-drukker már a meccs előtt megkezdte a buzdítást, addig a hazai szektorok elég foghíjasak voltak. A piros-feketék ennek ellenére nem illetődtek meg, a meccs Tchanturishvili helyzetével kezdődött, ám a grúz játékos a kapu fölé emelt. Mi az 5. percben mutattuk meg, hogy nem védekezni jöttünk Nagyszombatba: a középpályán Pačinda játszotta meg Kalmárt, aki Simonnal alakított ki emberfölényt a támadósorban, a hazai védő azonban jól helyezkedett, így oda lett a gólszerzési lehetőség. Marco Rossi a meccs előtt azt nyilatkozta, nagy taktikai csatára számít a pályán, és az első félidőben tulajdonképpen beigazolódtak a szavai. A kapuk ritkán forogtak veszélyben. Zsivkovics aktívan feljött a támadásokkal, és kétszer lövéssel is próbálkozott. Rajta kívül Pačinda fejese és Ljubičić fölé szálló bombája érdemel említést, de egyik sem tette különösebben próbára a hazaiak hálóőrét, Vantrubát. A Spartakból Jirka és Vlasko jelentette a legnagyobb veszélyt a kapunkra, Tchanturishvili pedig egyszer a kapufára fejelte a labdát, de gólt nem láttunk az első félidőben, sárgalapot viszont annál többet.

A térfélcserét követően abban bíztunk, hogy egy gyors góllal kedvét szegjük majd a piros-feketéknek, de sajnos épp az ellenkezője történt. Zsivkovics egy felesleges szabálytalanságot követően begyűjtötte második sárgáját is, és idő előtt mehetett zuhanyozni. Az eset azonnali változtatásra ösztönözte az edzőnket, aki Vida helyett Koštrnát állította csatába. A játék során néha mintha nem is focimeccset, hanem kártyapartit néztünk volna, Kružliak játékvezető továbbra is sorra húzta elő zsebéből a lapokat. A kiállítás egész félidőre meghatározta a játékunkat, és eléggé egyértelművé tette a játékot: a Spartak ügyesen szövögette a támadásait, mi pedig szinte csak védekeztünk. Pačinda cseréjét követően Kalmár előretolt ékként próbált harcolni a hazai védők szorításában, de nem sok megjátszható labdát kapott a társaitól. A második félidőben sajnos kapura lövésünk sem volt. A védekezésre helyeztük a hangsúlyt, s amikor már a védőink sem tudták megakasztani a hazai rohamokat, akkor Macej tett ki magáért: kétszer is szögletre tenyerelte Vlasko léc alá tartó lövését. Egészen a 82. percig tartottuk magunkat, akkor azonban jött Tchanturishvili, aki egy szöglet után pontosan helyezett a bal kapufa mellé – 1:0. A hazai közönség hangja ekkor élénkült meg először az egész meccs folyamán, de összességében elmondható, hogy a lelátói hangpárbajt mi nyertük meg. A baj azonban az volt, hogy másodszor is okot adtunk a Spartak közönségnek a tapsra: a 84. percben Tchanturishvili centerét Yilmaz még a kapufára bombázta, de Egho már nem hibázott, és kegyetlenül bevarrta a labdát Macej hálójába – 2:0. A játékvezető három perc hosszabbítás után végül lefújta a mérkőzést, mi pedig elszenvedtük szezonbeli második vereségünket is.

Pont(ok)ért jöttünk, végül üres kézzel távozunk a City Arenából, ahol a vártnál kevesebb néző előtt 81 percen keresztül partiban voltunk a listavezetővel, a végén azonban felmorzsolták az erőinket, és kétszer is betaláltak a hálónkba. Ebben a naptári évben csupán a harmadik bajnoki vereségünk volt a mai (Rózsahegy, Nyitra, Nagyszombat). A válogatott szünet miatt most két hét szünet vár ránk. Bajnokin legközelebb két hét múlva, Zólyombrézón lépünk pályára, de addig sem maradunk mérkőzés nélkül: október 7-én, szombaton ugyanis a Videotonnal játszunk barátságos meccset a MOL Arénában.

Edzői értékelés:                                       

Marco Rossi (DAC): „Jól kezdtük a mérkőzést, nem engedtük, hogy az ellenfél nyomás alá helyezzen bennünket, de 25 perc után egész érdekes dolgoknak lehettünk szemtanúi a pályán. A játékvezető szinte minden szabálytalanságot lappal büntetett. Pályafutásom során megfordultam Olaszországban, Magyarországon, Németországban, Görögországban és Mexikóban is, de soha ilyet még nem éltem át. A futball olyan sport, ahol gyakoriak az ütközések. Elismerem, hogy Zsivkovics második félidőben sárgalapot érően szabálytalankodott, de az első sárgája nem volt jogos. Mivel a hazaiak egész félidőben eggyel többen voltak, a győzelmük megérdemelt. Nem alibit keresek, mert a fiúk minden tőlük telhetőt megtettek, és nehéz ilyen helyzetben játszani, de amit a hazaiaktól ma láttam, az nem más, mint egy nagy színház.”

Nestor El Maestro (Nagyszombat): „Szlovákiai viszonylatban kiemelkedően jó meccs volt a mai, melyen szervezettebbek voltunk ellenfelünknél. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztük a három pontot. Már tizenegy a tizenegy ellen is mi voltunk a jobbak. Majd emberelőnybe kerültünk, ilyenkor pedig néha komplikáltabbá válik a játék, de végül megnyertük a meccset. Ami pedig a lapokat illeti: a bajnokság 12 csapata közül mi vagyunk a legsportszerűbbek. A pirosnak már az első félidőben villannia kellett volna.”

FC SPARTAK NAGYSZOMBAT - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 2:0 (0:0)

Fortuna Liga, 11. forduló, 2017.09.30., 17:15

Játékvezetők: Kružliak - Hancko, Vorel, 5723 néző

Góllövők: 80. Tchanturishvili, 84. Egho

Sárga lap: 39. Vlasko, 42. Tchanturishvili, 51. Godál, 64. Egho, 66. Lukić,  ill. 25. Vida, 31. Ljubičić, 37. Pačinda, 39. Simon, 45+, 48. Zsivkovics, 80. Kalmár

Piros lap: 48. Zsivkovics

DAC: Macej - Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics - Ljubičić, Simon, Vida (49. Koštrna), Kalmár, Čmelík (79. Ľupták) - Pačinda (58. Divković)

Nagyszombat: Vantruba - Čonka, Godál, Tóth, Lukić - Pehlivan (77. Yilmaz), Sloboda, Tchanturishvili, Vlasko (89. Oravec), Jirka (33. Brigant) - Egho 

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 59% - 41%

Lövések: kapura: 4:4, mellé: 7:1

Szöglet: 10:1

Les: 2:1

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies