Back to top

Jókedvű vidám videóval emlékeztek a Magyar Kultúra Napján

Publikálva: 2022, január 25 - 10:32
A dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Középfokú Sportiskola diákjai minden év január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, nemzeti himnuszunk születésnapján összegyűlnek az intézmény színháztermében, és zenés irodalmi műsorral tisztelegnek nemzeti történelmünk, irodalmunk, művészetünk nagyjai előtt.
Jókedvű vidám videóval emlékeztek a Magyar Kultúra Napján

Sajnos, ez már a második alkalom, hogy online módon kénytelenek ünnepelni. Idén, a vészterhes idők hangulatát kompenzálva Lackfi János Milyenek a magyarok című köteteinek humoros írásaiból készítettek egy jókedvű, vidám videót.

A kortárs költő kül- és belföldieknek szóló „kacifántos“ történeteiből kiderült, hogy miből tudható meg, hogy az ember magyar, vagy hogyan telik el egy magyar ember napja, ha csupa olyan dolgot vesz igénybe, amit a magyar feltalálók ötleteinek köszönhet az emberiség. Illetve a válogatott „magyarkodásokból” azt is megtudhatták, milyen „örökbecsű“ információkkal ajándékozták meg az érettségizők tanáraikat.

A nyelvi játékban, kreativitásban gazdag szöveget vicces képekkel, poénos mémekkel illusztrálták. A szórakoztató mozgóképanyag a diákok és a nagyközönség számára az iskola internetes felületein vált megtekinthetővé:

-kl-

Ezt már olvasta?

Cookies