Back to top

Jó célért futottak a csallóközi városban

Publikálva: 2019, augusztus 25 - 08:10
Szombaton, immár 5. alkalommal szervezte a Bősi Futóklub augusztusi futóversenyét magyarországi versenyzők részvételével. A versenyen jelen voltak az Egy a világunk alapítványtól is, Győrből. A futóverseny a helyi alapiskola elől rajtolt.
Jó célért futottak a csallóközi városban

A legkissebbek, az óvodás kategóriában nemcsak a kabalával – a fehér hollóval fotózkodhattak, hanem kipróbálhatták ők is a futás örömeit és a versenyzés izgalmait. Majd  a délelőtti helyszíni regisztráció vagy az előzetes on-line benevezés után mindenki a saját  korcsoportjában és edzettségének megfelelő, 5 és 10 kilométeres távon indulhatott. A kerekes székben ülők és gyors gyaloglás kategóriájában is indulhattak a résztvevők.

Minden versenyző emlékérmemmel távozhatott. Kategóriánként az első három helyezet kupát is vihetett haza. Frissítőkből, ételekből és jókedvből minden versenyző  egy jó adagot kapott. Köszönet ezért a szponzoroknak és DJ Darnay Adriánnak.

Néhány statisztikai adat a versenyről: 250 versenyző állt a rajtvonalhoz, ebből 204 futó a 5 vagy 10 kilométeresen távott tette meg. Az óvodáskorúak közül 12-en álltak rajthoz.  Az alapiskolások 18- an indultak a versenyen. Kerekesszekben ülők 6-an indultak.  A gyors gyaloglókból 10-en teljesítették a távot.

Eredmények:

10 kilométeres táv

férfiak - 1.hely - Krastenics Dávid,  Baka 

nők - 1.hely - Károlyi Anett,  Vásárút

5 kilométeres táv

férfiak - 1.hely - Mészáros Kristóf , Nadasd  

nők - 1.hely -Straka Alföldy Mónika,  Dunaszerdahely

LEGJOBB BŐSI FUTÓK

10 kilométeres táv

férfiak: Varga András

nők: Losonszká Szilvia

5 kilométers táv

férfiak: Vida Csaba

nők: Csidey Fodor Ágnes

Az abszolút nyerteseknek gratulálunk! A többi résztvevőnek is nyertesnek számít, hiszen ebben a rekkenő hőségben kilépett a komfort zónájából és egészségéért megmozgatta izmait!

Horváth Mária
Fotó: Bősi Futóklub

Ezt már olvasta?

Címkék: futás
Cookies