Jelenlegi hely

Színes

Voltak törvénysértések a szlovák uniós elnökség során

2018.02.21

Szlovákia sikeresen megbirkózott az Európai Unió Tanácsának elnökségével, akadt azonban néhány törvénysértés, állapította meg az Állami Számvevőszék ellenőrzése. Az ellenőrök hiányosságokat fedeztek fel például a könyvelésben, a közbeszerzés során és a...

A munkáltatók támogatást kérhetnek dolgozóik átképzésére

2018.02.20

A szlovák Munka-, Szociális és Családügyi Minisztérium februárban felhívást tett közzé, hogy felmérje a munkanélküliség további csökkentésére irányuló új projektje, a közvetlenül a munkáltatóknak folyósítandó átképzési támogatások iránt mutatkozó igényt.

7 hiba, amit jobb elkerülni bemutatkozáskor

2018.02.16

Egy jó bemutatkozás tömör, informatív, érthető és megjegyezhető. Ezt elméletben sokan tudják, de a megvalósítás gyakran elmarad. Összegyűjtöttem a legtipikusabb hibákat, hiszen ahogy mondani szokták: az okos ember más kárán tanul.

Hétvégi munkáért járó bérpótlékot vezetnek be

2018.02.16

Jóváhagyta a törvényhozás a Munkatörvénykönyv azon módosítását, amely szerint májustól a hétvégén végzett munka után járó bérpótlékot vezetnek be Szlovákiában, és megemelik az éjszakai, illetve az ünnepnapokon végzett munka után járó pótlékokat is.

Megyénkben is növekedhet a külföldi munkavállalók száma

2018.02.14

A jövőben több külföldi munkaerővel számolhatunk majd, elsősorban Pozsony, Nagyszombat, Nyitra és Zsolna megyében. Szlovákia eme iparilag fejlettebb részeiben ugyanis a cégek képtelenek hazai munkavállalókkal betölteni a több ezer betöltetlen munkahelyet.

Az őshonos nemzeti kisebbségek védelméről

2018.02.13

A magyar nemzetpolitika és a magyar diplomácia óriási fegyvert kapott a kezébe azzal az - őshonos nemzeti kisebbségek védelméről szóló - határozattal, amelyet a múlt héten fogadott el az Európai Parlament (EP) - jelentette ki Csáky Pál, a Magyar Közösség...

Az influenzát ki kell feküdni

2018.02.12

A Közegészségügyi Hivatal azt tanácsolja az országos influenzajárvány idején, hogy a gyógyulást leginkább a pihenés segíti.

Ma van a betegek világnapja

2018.02.11

1993 óta ünnepeljük február 11-én a Betegek Világnapját. Ezt a jeles napot II. János Pál pápa kezdeményezte azért, hogy kellő figyelmet szenteljünk a betegeknek, és jobban megértsük a szenvedést.

Az utakról egyeztettek a miniszterrel

2018.02.11

Érsek Árpád közlekedési miniszter a nyolc új megyeelnökkel lezajlott első találkozóján a vasúti közlekedés támogatásáról és a közúti személyszállítás integrációjának jövőjéről, valamint a vasúti fejlesztésről és az idegenforgalom támogatásáról is tárgyalt.

A regionális beruházások a fókuszban

2018.02.10

A héten elfogadott új, a regionális beruházások támogatásáról szóló törvény három célkitűzést fogalmaz meg: a regionális különbségek fokozatos megszüntetése, a bérek további növekedése, valamint Szlovákia gazdaságának modernizálása – közölte február 8-án...

Influenzajárvány az országban

2018.02.09

Ezen a héten országszerte csaknem 19 ezer ember volt influenzás. Az elmúlt héthez képest több mint 15 százalékkal növekedett a betegek száma.

Megjelent az Új Nő februári száma

2018.02.09

Megjelent az Új Nő magazin februári száma mindez a folk jegyében. Előfizetőink között romantikus hétvégi feltöltődést sorsolunk ki az Amadé Kastélyszállóba összesen 790 euró értékben.

Oldalak