Jelenlegi hely

Hírek

Tavasszal már járható lesz az átkötőút

2017.12.11

A város központjában lévő körforgalom letérősávokkal való bővítését követően újabb beruházásnak örülhetünk, amely könnyítheti a Dunaszerdahelyen áthaladó forgalmat. A részletekről Szelle Erikát, a városi hivatal építésügyi főosztályának vezetőjét kérdeztük.

Lezárták az Esterházy János Emlékévet

2017.12.08

Lezárult az Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából a Pázmáneum Polgári Társulás által meghirdetett Esterházy János Emlékév csütörtökön este Dunaszerdahelyen. Az eseményre a pályázatértékeléssel, szentmisével és előadással egybefűzött, a...

Meghittebbé varázsolták a kórházi osztályt

2017.12.08

A Kodály Zoltán Alapiskola tanulóinak munkáival találkozhatnak azok, akik a dunaszerdahelyi kórház neurológiai osztályán járnak, vagy éppen betegségükből kifolyólag hosszabb időt kénytelenek ott tölteni.

Őrizzük meg az szeretet ünnepét a jövőnek

2017.12.04

Advent első vasárnapján Dunaszerdahely város adventi koszorúján is meggyújtották az Úrvárás első fényét. Az első adventi gyertya a karácsonyi vásárban, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti téren lobbant lángra.

Beiktatták Hajas Viktória diákpolgármestert

2017.11.29

Hájos Zoltán polgármester ma délután fogadta hivatalában a napokban megválasztott új dunaszerdahelyi diákpolgármestert, Hajas Viktóriát, a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákját, átadva számára kinevezési okiratát.

Idén utoljára üléseztek

2017.11.28

November 28-án huszonharmadik alkalommal ülésezett a városi képviselő-testület, amelynek legfontosabb témája a 2018-as költségvetési javaslat volt.

Hajas Viktória lett Dunaszerdahely új diákpolgármestere

2017.11.22

Az Oktatási és Ifjúsági Szakbizottság mellett működő Városi Ifjúsági Parlament diákpolgármestert választott szerda délután. A város nyolcadik diákpolgármesterét Hajas Viktóriának hívják és a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákja.

Magyarországi elismerés a városi rendőrség tagjának

2017.11.21

Pataki Balázs nyugalmazott rendőrségi kutyavezető levélben ismerte el Csicsay Csaba kiváló szereplését és városunk képviseletét Magyarországon. A Horváth Zoltán alpolgármesternek címzett levelet most teljes terjedelemben közöljük.

Szerencselufikkal a gyermekekért

2017.11.17

Több száz világító szerencselufi emelkedett ma este a magasba a Szerencselufik Szerdahelyért rendezvényen – az eseményből származó bevételből a dunaszerdahelyi, hátrányos helyzetű családokból származó, jó előmenettel rendelkező tanulókat támogatják.

Emlékezés a katonahősökre

2017.11.15

A Pázmaneum Társulás és a Csallóköz-Szerdahelyi Kaszinó 1860 Városvédő Egylet nevében helyezett el mécseseket a Mártíremlékmű katonasírjainál, illetve a sikabonyi első világháborús hadifogolytemető kápolnájánál Karaffa Attila, a városi kulturális bizottság...

Oldalak