Jelenlegi hely

Gyakorlati érettségi vizsgák a szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, május 25 - 06:32 | Oktatás
Az elmúlt héten sikeresen befejeződtek a gyakorlati érettségi vizsgák az egyes tanulmányi szakokon a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában.
Gyakorlati érettségi vizsgák a szakközépiskolában

Az idegenforgalmi szolgáltatások szakon végzős diákok szakdolgozatok formájában mutatták be Európa idegenforgalmi látványosságait vagy épp hasonlították össze szállodák és üdülőközpontok kínálatát. Az egyes témákhoz étel- és italkülönlegességeket hoztak. 

A hotelakadémia tanulmányi szakon a diákok a korábbi rendezvények (magyar est, irodalmi est) megszervezéséről és kivitelezéséről számoltak be az érettségi bizottság előtt. A vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén elnevezésű szakon a végzős diákok összetett könyvelési feladatot oldottak meg.

A közétkeztetés szakon végzős tanulók a marketing és reklám, az idegenforgalom, a piackutatás és fogyasztói magatartás témakörökben jeleskedtek és értek el kimagasló eredményeket. A dolgozatok megvédéséhez ételkülönlegességekkel is készültek. A gépészeten a fiúk különböző alkatrészeket gyártottak le, melyek munkafolyamatát szakdolgozatba foglalták, a végeredményeket pedig az érettségi bizottságok előtt mutatták be.

Az érettségi bizottságok munkáját idén is a Szlovák Vállalkozói Kamara delegált képviselői is segítették. 

Diákjainknak további sikereket kívánunk a rájuk váró szóbeli vizsgákon!

Vízkeleti László, igazgatóhelyettes