Jelenlegi hely

Ínyenc tanévzáró

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 18 - 11:24 | Oktatás
Színvonalas gasztronómiai élménnyel lepték meg a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari tanulmányi szakán tanuló másodévesek szüleiket, szakoktatóikat, tanáraikat és az iskola igazgatóságát.
Ínyenc tanévzáró

A tanévzáró évfolyammunkájukra érkező vendégeket elegáns díszterítés, gazdagon megrakott svédasztal és italpult fogadta. A rendezvényt a diákok közül erre a napra kijelölt menedzser nyitotta meg, majd az üdvözlő szavak után rövid kultúrműsort biztosítottak, mégpedig az Iringó Táncstúdió növendékei kápráztatták el tánctudásukkal a jelenlévőket.

Ezt követően mindenki bátran válogathatott a látványos módon kínált hideg-meleg előételekből, a többféle meleg főételből, salátákból, desszertekből. Nagy népszerűségnek örvendtek a töltött ételek, mint pl. a töltött lazac, tojás, uborka és paprika, de sok fogyott a sajtroládból és a tormás, illetve túrós kenőből is. A meleg főételeket, a mézes pácban készült csirkecombot és a töltött sertésszeletet is sokan választották.

A hideg eperlevesből, a vaníliás piskótakorongokból és a csokis mignonból szinte mindenki fogyasztott. A rendezvényt értékelő beszédében Szabó László iskolaigazgató hangsúlyozta, hogy a két év alatt rengeteget fejlődtek a diákok, pazar vendéglátásuk jó felkészültségüket, megfelelő szakmai jártasságukat jelzi, valamint a szakoktatók színvonalas munkáját dicséri. Végezetül megjegyezte,hogy a „hotelakadémisták“ évfolyammunkája méltó megnyitója volt az iskola felújított rendezvénytermének.

-kl-