Jelenlegi hely

Új helyre költözött a SZAKC dunaszerdahelyi irodája

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, október 12 - 12:07 | Közérdekű
Az érdeklődők a Szövetség a Közös Célokért társulás irodahálózatának dunaszerdahelyi egységét ezentúl az Olivex cég épületében, az Ádor utca 48. szám (ul. Ádorská 48.) alatt találják meg, a munkaügyi hivatal közelében. Az épület bejárata a Pozsonyi út felől közelíthető meg. Itt parkolóhelyet is találnak a gépkocsival érkezők, emellett az iroda a dunaszerdahelyi vasút- és autóbusz-állomástól is könnyen elérhető.
Új helyre költözött a SZAKC dunaszerdahelyi irodája

A SZAKC munkatársai az ügyintézés széles körű szolgáltatásaival várják a kérelmezőket. A Szomszédos államokban élő magyarokról szóló törvényből adódó lehetőségekről való tájékoztatás és segítségnyújtás mellett, tájékoztatást adnak a magyarországi oktatásban való részvétel feltételeiről, szülőföldi és magyarországi ösztöndíjak lehetőségeiről és annak lebonyolításáról.

A Kisebbségi Jogvédő Intézet iránymutatását követve a polgárok rendelkezésére állnak, és amennyiben a polgárt jogsérelem érte vagy hátrányos megkülönböztetésben volt része magyarsága miatt, közvetítőként lépnek fel.

A civilek szolgálata, a magyar-külhoni magyar kapcsolatok építése a magyarországi Civil Információs Centrumokkal közösen szintén fontos feladata a társulásnak.

A munkatársak részt vesznek a szlovákiai magyarsággal kapcsolatos hírek, események, programok feldolgozásában a Felvidék.ma hírportál részére.

Érdeklődni lehet telefonon és elektronikus postán:
Ügyintéző: Bölcskei Tímea
E-mail: dunaszerdahely [at] szakc.sk
Telefon: +421 915 072 930