Jelenlegi hely

Tábor a foci szerelmeseinek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, augusztus 3 - 16:00 | Sport
Focitábor zajlik a jelenlegi és a jövő héten a DAC Akadémia és a DAC 1904 közös szervezésében.
Tábor a foci szerelmeseinek

A két hét alatt alapvetően két korosztály, a 10-12 évesek és a 7-9 évesek gyűlnek össze. Az elmúlt évek sikeres táborai után az idén olyan nagy volt az érdeklődés, hogy még a korosztályos beosztáson is kellett némileg módosítani. Lépes György, a tábor szervezője elmondta, hogy az eredetileg 10-12 éveseknek tervezett első héten is egész komoly csapat jött össze a fiatalabb korosztályból. Az első héten 37-en jöttek rúgni a bőrt, míg a második hétre 53-an adták be jelentkezésüket. Ennyi gyerekkel foglalkozni már komoly kihívás a szervezőknek, de biztosak benne, hogy az idei tábor is sikeresen zárul.

A srácok edzői, név szerint Nagy Nikolas, Bögi László, Farkas Norbert és Lépes András mind főiskolai hallgatók, akik magas szakmai tudással felvértezve érkeztek, hogy átadják a tudásuk legjavát. Látogatásunk során, az egyik délutáni edzésen szemtanúi lehettünk, mennyire élvezik a táborozók a közös munkát, mennyire igyekeznek teljesíteni az edzők kéréseit, ügyesen végrehajtani a kapott feladatokat.

„Ezek a táborok egyrészt arról szólnak, hogy megtaláljuk a DAC számára azokat a tehetséges gyerekeket, akik beépülhetnek valamelyik korosztályos csapatba, de ugyanakkor fontos a táborozós jelleg is. Ennél fogva nincsenek olyan kemény edzések, mint az akadémián, viszont fontos szempont, hogy a gyerekeknek legyen sikerélményük, kellemes élményekkel térjenek haza a tábor végeztével” - tudtuk meg Lépes Györgytől.

Az elméleti és gyakorlati szakmai oktatás mellett a heti tervben szerepel egy-egy megmérettetés a DAC korosztályos csapataival, de ha minden jól megy, még egy Gútán megrendezendő kupán is részt vesznek a táborozók.

Képgalériánk az egyik délutáni edzésen készült.