Jelenlegi hely

Ľubomír Šatka marad Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 18 - 20:38 | DAC hírek
Ľubomír Šatka marad a Csallóközben. A fiatal védő, aki jelenleg Szlovákiát képviseli az U21-es Eb-n, három évre szóló szerződést írt alá a DAC-cal, további egy év opcióval.
Ľubomír Šatka marad Dunaszerdahelyen

Ľubomír Šatka a DAC-ban folytatja pályafutását! A 21 esztendős, máriatölgyesi nevelésű futballista (szül. 1995. december 2.) a nemrég befejeződött szezon tavaszi része előtt érkezett hozzánk féléves kölcsönjátékra az angol Newcastle United együttesétől. 2012 óta futballozott Nagy-Britanniában, a fekete-fehérek színeiben végigjárta az ifjúsági csapatokat, és az FA-kupában az A csapat színeiben is pályára lépett. 2016 tavaszán egy hónapot töltött kölcsönben a negyedik ligás York City csapatánál.

Ľubomír Šatka az összes szlovák korosztályos válogatott tagja volt, az U15-től egészen a huszonegyesekig. Jelenleg is Pavel Hapal válogatottjával a lengyelországi Eb-n szerepel.

A Fortuna Liga tavaszi felében mindössze három találkozóról hiányzott betegség miatt, egyébként a védelmünk stabil tagja volt. Kilenc találkozón összesen 900 percet töltött a pályán. A következő idényben növelheti ezek számát, hiszen a 188 cm magas védő három évre szóló szerződést írt alá a DAC-cal, mely további, egy évre szóló opciót is tartalmaz.

„Örömmel jelentjük be, hogy Ľubomír Šatkával hosszútávú szerződést kötöttünk. Kölcsönjátéka során beigazolta rendkívüli tehetségét, a pályán és azon kívül is, ezért az ő maradását az átigazolási szezon egyik legfontosabb pontjának tekintettük. Šatka szerződtetése igazolja a csapat építésénél választott utunk és stratégiánk helyességét,” jelentette ki klubunk sportigazgatója, Jan Van Daele.   

Forrás: fcdac.sk