Jelenlegi hely

A kábítószer fogyasztásának veszélyeiről beszélgettek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 16 - 16:51 | Oktatás
A 21. század emberét pusztító káros szenvedélyek között kiemelkedő helyet foglal el a kábítószerek fogyasztása, mely az egész világban óriási méreteket öltött, s nap mint nap szedi fiatal áldozatait. A különböző drogok és a kábítószer-fogyasztás veszélyt jelent az egyén, a család, az egész társadalom számára. Legjobban azonban a jövő nemzedékét, a 14-25 éves korosztályt veszélyezteti.
A kábítószer fogyasztásának veszélyeiről beszélgettek

A Vidékfejlesztési Szakközépiskolában minden iskolai tanévben Katona Roland és Balogh Szabina rendőrszázadosok tartanak érdekes előadásokat a drogfüggőségről, a kábítószerek világáról. Az előadásokon részt vesznek mind a Sportgimnázium mind pedig a Vidékfejlesztési Szakközépiskola diákjai.

A diákok többek között megtudhatják a ma használt kábítószerek jellemzőit és azok hatásait az egyén fizikai és lelki egészségére, személyiségük és életük alakulására. Az előadások célja nem az elrettentés, a tiltás, hanem, hogy a diákok minél jobban megismerjék a kábítószereket, és ez alapján tudjanak majd a helyes oldalra állni és felelősségteljes személyes döntéseket hozni. A drog ugyanis betegség, súlyos testi, lelki probléma, amelyből segítség nélkül már képtelen kilépni a belesodródott fiatal. Mind a szülők, diákok, mind pedig a tanárok, pedagógusok komoly szerepet játszanak a megelőzésben és gyógyításban.

(VSZ)
Az iskola felvételei