Jelenlegi hely

Jubilált a nemzetközi verseny

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, június 19 - 08:13 | Sport
A keszegfalvai Seishin Karate Klub már tizedik alkalommal rendezte meg a Tameshiwari elnevezésű Nemzetközi Karate Versenyt Keszegfalván amin közel 80 induló volt két országból. A dunaszerdahelyi klubot 10 fő képviselte a versenyen amely reggel 8ó kezdődött a Lőrincz Gyula általános iskola tornatermében, ahol akadálypálya volt felállítva a gyerekek részére. Továbbá a nagyobbaknak az udvaron 2kg súllyal kelet távolba dobni, és deszkatörés volt ököllel, kézéllel, és könyökkel. A parkban pedig íjászat volt mindenki részére.
Jubilált a nemzetközi verseny

A versenyt Lehocký Milan polgármester úr nyitotta meg aki évek óta töretlenül támogatja a klub munkáját. Megköszönte a versenyzőknek hogy ilyen szép számban eljöttek, és mindenkinek sok sikert kívánt.

Majd pontosan tíz órakor rajtolt az első futó. A legkisebb gyerekek 2km a nagyobbak 4 km (7-12 évesek), és serdülő korosztálytól 5km (13 éves kortól) futottak. A távon belül különböző erőnléti és ügyességi feladatokat voltak. A guggolásnál Cserepes Zoltán volt a legügyesebb 70 guggolt egy perc alatt. Az ugráló kötélnél Markovics Ádám 175 ugrott egy perc alatt, és a pajzsátugrálásnál  is Ő teljesített legjobban.  A kettlebell nyomásnál Trenčík Nikolas mozgatta meg a legtöbb súlyt kereken egy tonnát, és a dombmászást is Ő teljesítette a leggyorsabban. Az íjászatnál Pulay Attila lőtt a legtöbbet 25 pontot ért el. A törésnél (ököllel, kézéllel, könyökkel) Ďuriček  László volt a legeredményesebb, és a futó ideje is neki volt a legjobb.

Minden versenyzőnek komoly kihívás volt ez a táv a maga szintjén, és mindenkinek sikerült legyőznie saját magát, és túllépni határain (ez a verseny, és a harcművészetek fő célja). Az erőpróba végén mindenki elfogyaszthatta a jól megérdemelt ebédjét. A Seishin Karate Klub 18 első helyett szerzett a 23 kategóriából. Ez kiváló teljesítmény.

Eredmények (első helyezettek):

Szegfű Noel, Fekete Roland Kristóf, Czinege Richárd  (Dunaszerdahely)

Markovics Ádám, Markovics Áron, Laboda Réka (Keszegfalva)  

Tanító Péter, Szilágyi Virág, Szabó András (Ekel)

Jóba Jázon, Kurcsík Márk (Csallóközaranyos)

Benkoczky Péter, Benkóczká Dominika (Megyercs)

Goda György, Bognár Krisztián, Cserepes Zoltán  (Nemesócsa)

Nagy Róbert, Vígh Vviven (Ekecs)

Bugár Miklós, Menző Rebeka, Miklós Noémi (Satori Karate Klub)

Csere Nóra, Ďuriček  László ( Shogai Komárom – HU)

A polgármester úr különdíját, a Polgármester Kupát  Markovics Áron (Keszegfalva) kapta, meg aki nagyon szép eredményeket el  mint hazai mint nemzetközi szinten a  2016/17-os évben, és a versenyen is első lett.

"Külön köszönetet még Nyitra megyének, és Keszegfalva önkormányzatának, és a szülőknek akik segítsége nélkül nem tudtuk volna lebonyolítani a rendezvényt" - fejezte ki háláját Markovics János klubvezető.

Legközelebb már csak szeptemberben lesz verseny, addig pedig jöhetnek a nyári táborok.

Fotó: Nagy Róbert